Fuld tryk på solidariteten med sygeplejerskernes strejke!

Det blev en kæmpe sejr for kampviljen. Et stort flertal af sygeplejerskerne stemte NEJ til det miserable forhandlingsresultat og strejken starter lørdag på udvalgte områder. Sygeplejerskerne står ikke alene, de har en kæmpe sympati i befolkningen og i andre faggrupper, nu gælder det at få et bredt solidaritetsarbejde op at stå.

Sygeplejerskerne har entydigt afvist fagtoppens syltekrukke, lønkomitéen. Med en stemmedeltagelse på 74,4% og et NEJ fra 65,5% er der ingen tvivl – der skal ske noget NU.
Som en tillidskvinde på Hvidovre Hospital udtrykte det: Alle de kvindedominerede fag har et kæmpe lønefterslæb – vi finder os ikke i det mer!

DSR-formand Grete Christensen har 2 gange fremlagt og anbefalet et forhandlingsresultat som medlemmerne herefter har afvist, og denne gang med endnu større kraft. Sygeplejerskernes egen organisering og aktiviteter under strejken bliver afgørende for at få gang i en solidaritetsbevægelse.

Grete Christensen udtalte på pressemødet, at hun ikke forventer sympatiaktioner fra den øvrige fagbevægelse, der denne gang ikke har talt ét ord om musketéred eller noget der ligner. Den må så komme fra afdelinger og klubber, gennem brede strejkestøtte-aktiviteter.

Rammen må sprænges, staten som arbejdsgiver må hæve lønningerne betragteligt. Og dette vil have kæmpe betydning for alle de andre underbetalte der arbejder i den stadigt mere udsultede offentlige sektor.

Slut med at vente og acceptere det ene rådne forlig efter det andet. Stærkt gået af sygeplejerskerne!

DELTAG PÅ ONLINE MØDET TORSDAG KL 16.30:

SOLIDARITET MED SYGEPLEJERSKERNE – ERFARINGERNE FRA FORÅRETS KAMPE

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater