Oktober Radio: Israels apartheidpolitik hænger sammen med zionismen

Udsendelsen den 15. maj 2021

I denne uges podcast taler vi om den zionistiske ideologi og besættelsen og krigen mod Palæstina og hvorfor den zionistiske israelske stat kan sammenlignes med Sydafrikas apartheidregime. Sidst i udsendelsen omtaler vi en ny fotobog om flygtningekrisen i 2015.

Den ideologi som Israel, og landets grundlov er baseret på, er zionismen, en ideologi der har en ambition om et Storisrael, og etniske udrensninger af alle der ikke har den rette afstamning. Israel er en form for apartheid regime, hvor der ikke er lighed for loven. Der har siden Israels blev oprettet i 1948 været en konstant jagt og fordrivelse af palæstinensere og deres ejendomme er eksproprieret.

Et konstant tryk mod de palæstinensiske områder har betydet at de er forsvundet ind til ingenting siden 1948, og samtidig er der i staten Israel et konstant politisk retning mod en form for åben raceadskillelse. Landet overtages stykke for stykke, og de palæstinensiske familier flyttes en efter en. Zionismens metoder er overgreb, vold og åben krig, og er en forbryderisk politik.

Hvor står den danske regering, og dens støttepartier? Det ses helt tydeligt af de seneste dages reaktioner på solidaritets manifestationer, og det ses også helt tydeligt da statsminister Mette Frederiksen i begyndelsen af marts rejste til Israel, for at mødes Israels premierminister Benjamin Netanyahu og støtte hans valgkamp. Den danske regering står last og brast med zionismen.

Israel kunne ikke fortsætte deres aggressioner uden den fortsatte strøm af højteknologiske våben og økonomisk støtte fra USA. Israels krigspolitik fungere som den amerikanske imperialismens stødtropper mod Mellemøsten, der skal sikre konstant uro og ustabilitet og underudvikling. Kriser og krige er nøglen til den amerikanske imperialismes magt.

Læs APKs udtalelse: Stop Israels aggression mod palæstinenserne – Stop Israels ulovlige udsmidning fra boliger i SHEIKH JARRAH!

Fotobog om flygtninge ved EUs grænser
I marts kom der en stor bog, der handler om nogle af alle de mennesker, der var på flugt til Europa, og de var tvunget ud på landevejene på grund af krig og konflikter.

Det er en fotograf fra Politiken, der hedder Jacob Ehrbahn der har taget alle billederne, på rejser langs alle grænser ind til EU.

Vi taler om manglende ambassader, hvor man søge asyl og visum, og hvordan Danmark og andre lande har kørt den internationale retssikkerhed over.

Dette er ikke kun en kamp for en enkelt eller en gruppe flygtninge, dette er en kamp mod hele den imperialistiske verdens uorden. Man bliver nødt se tingene i deres sammenhæng. Demonstrationer som forsvarer flygtninges rettigheder, skal udvide deres horisont og ikke løbe med på imperialisternes dagsorden og skåne krigsmagerne i Israel USA og Danmark.

Link:
Fotobogen Drømmen om Europa, af Jacob Ehrbahn

 

Udsendelsen den 8. maj 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne