Demonstration: Stop Israels apartheid – Solidaritet med Palæstina!

Demonstration i solidaritet med Jerusalem, Gaza og Sheik Jarrah
Fredag d. 14. maj kl. 15:30 – Svanemøllens Station Kbh. -Ank. Israels Ambasade kl. 16:00

Vi kræver, at den danske regering fordømmer og sanktionerer Israels terror, etniske udrensning af Jerusalem og bombning af Gaza.

Arr. bag begivenheden – Internationalt Forum KBH – Stop annekteringen af Palæstina og Boykot Israel Kampagnen  skriver om baggrunden for demonstrationen:

Situationen i Palæstina er akut. Den israelske besættelsesmagts systematiske vold og undertrykkelse af det palæstinensiske folk stiger i styrke i disse dage. I Jerusalem angriber israelske besættelsesstyrker civile palæstinensere og skyder på fredeligt bedende i Al Aqsa moskéen, som samles under den hellige måned ramadan. Siden ramadans begyndelse har palæstinensere i Jerusalem været ramt af racistiske overgreb, chikane og nyindførte restriktioner, der tydeliggør apartheidstatens virkelighed.

Spændingerne i Jerusalem og ved Al-Aqsa moskeen skal ses i sammenhæng med igangværende protester i det palæstinensiske Jerusalem-kvarter Sheikh Jarrah, som den israelske besættelsesmagt ønsker at rydde for dets palæstinensiske indbyggere, med vold smide familier og børn på gaden og stjæle deres hjem, så flere ulovlige israelske bosættelser kan oprettes.

Stadig flere internationale organisationer og politikere fordømmer Israels lovbrud og voldsomme krænkelser af palæstinensernes rettigheder. Når palæstinensere i disse dage er gået på gaden for at protestere imod de voldelige overgreb og kræve retfærdighed, er de blevet mødt med yderligere repression og vold, og hundrede af palæstinensere sidder nu fængslet uden rettergang.

Senest har besættelsesmagten Israel igangsat et bombeangreb mod civile i det belejrede Gazastriben. Siden natten til tirsdag, d. 11. maj, er mindst 35 personer fundet dræbt og heriblandt 11 børn, og den israelske aggression fortsætter med varsler om nye angreb.

Israels etniske udrensning af Palæstina såvel som de dødelige angreb mod civile palæstinensere vidner om de forfærdelige begivenheder under 1948 Nakba, hvor mere end 750.000 palæstinensere blev fordrevet fra deres hjem, flere end 15.000 palæstinensere blev dræbt, og over 500 palæstinensiske byer og landsbyer blev jævnet med jorden.

Disse dages begivenheder bevidner den fortsatte Nakba, som nu fortsætter på 73. år. Den 15. maj er mindedag for 1948 Nakba, og vi forstår katastrofens aktualitet også i dag.
ALT IMENS ER DER FRA VERDENSSAMFUNDET OG DEN DANSKE REGERING EN RRUNGENDE TAVSHED, og intet bliver gjort for at stoppe besættelsesmagtens angreb på civile palæstinensere.

Det vil vi ikke finde os i. Vi vil vise vores foragt og vrede, og VI VIL SAMMEN FORLANGE ET OMGÅENDE STOP FOR DISSE MODBYDELIGE ANGREB MOD CIVILE PALÆSTINENSERE!
VI kræver, at Israel stopper:
– bombningerne af Gaza
– fordrivelsen af familierne i Sheik Jarrah-kvarteret, den fortsatte etniske udrensning i Jerusalem og resten af Palæstina!
– drab, vold og overgreb såvel som arrestationer af civile palæstinensere!
Vi kræver, at den danske regering:
– fordømmer angrebene i Jerusalem og Gaza!
– indfører sanktioner og boykot af Israel nu!

Kom til demonstration fredag d. 14/5/2021 kl. 15.30 fra Svanemøllen til den israelske ambassade (ankomst 16:00)

****Retningslinjer******
*Faner: Kun palæstinensiske flag er tilladt – ingen andre flag eller faner!
*Vi tolererer ingen former for racisme, herunder antisemitisme!
*COVID-19: Vi opfordrer alle til at følge myndighedernes retningslinjer. Hold afstand og bær mundbind.

Læs mere om begivenheden på FB:
Demonstration: Stop Israels apartheid. Solidaritet med Palæstina!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne