1. maj 2021 med APK – For socialisme – Fælles kamp mod kapitalens krisepolitik – Indtryk fra København – Odense – Århus

Den kæmpende bevægelse var på gaden d. 1. maj, på arbejderklassens internationale kampdag. Med gejst, taler, musik og boder – i strålende forårsvejr. Her bringes indtryk fra dagen, tilsat klip fra Cathrine Pedersen tale. KPnet bringer flere taler i de kommende dage.

“Livet, opfindsomheden, protesterne, menneskeligheden kan ikke holdes nede, men spirer overalt. Selv under en global coronapandemi lykkes det for arbejderklassen at organisere sig på nye måder, at samles og at kæmpe. Det lykkes at protestere. Det lykkes at sige fra”

“Når de lukker Fælledparken så står vi på Trianglen. Når vi ikke må forsamles, så mødes vi bag skærme. Når de møder os med deres klassestat, deres fremmedhad, deres splittelse og rænkespil, så svarer vi igen med solidaritet og sammenhold, med enhed og kamp”

“Det er i dag vi husker og fejrer at alle de andre dages protester og aktioner tilsammen udgør en kraft så stor at den kan forandre verden. Vi husker i dag, at alt det som arbejderklassen ejer, er tilkæmpet gennem sammenhold og solidaritet. Gennem utallige navnløses ofre”

“Vi husker at der blev skabt krige for at tjene penge og at flygtningebørn blev sat i lejre med rådden mad”. FredsVagten havde sammen med Tid-til-Fred også fundet vej til arrangementet.

“Vi husker også at vi aldrig nogensinde fik noget foræret. Vi husker forræderiet. Vi husker at der skulle være anstændige forhold for arbejdsløse og syge, vi husker at der skulle være daginstitutioner med voksne nok til at sikre børns trivsel. Vi husker at vi ville have et sundhedsvæsen som fungerede og som var for alle. Folkeskoler, plejehjem for alle uanset økonomi.

Vi husker at skiftende regeringer de seneste mange år har skåret og skåret og skåret i den offentlige sektor. Til et niveau hvor der er så få varme hænder at det er umuligt at opfylde et minimum af behov og hvor ansatte nedslides”

 

“Vi er på gaden fordi kampen for et bedre liv og en bedre verden for folket og arbejderklassen, for de udbyttede, udpinte og undertrykte, er så nødvendig som nogensinde. Fordi vi VED at vi har en verden at vinde”

“Herfra skal til slut lyde en opfordring til at gå med i kampen for et andet samfund, hvor politikken styres af menneskets behov og ikke af jagten på profit. Med i kampen for socialisme. Med i APK, Arbejderpartiet Kommunisterne.
Rigtig god 1. maj”

Læs hele Cathrines tale her

eller på video her – Cathrine Pedersen, APK
(klik på fuldskærmsvisning i nederste højre hjørne)

Video: Fri Galaxe – Er I klar
KPnetTV

Se program for 1. maj:
FOR SOCIALISME – FÆLLES KAMP MOD KAPITALENS KRISEPOLITIK! – se APK’s 1. maj program med gade- og onlinemøder


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne