Nej til Diktaturet – Solidaritet med HDP og andre demokratiske kræfter i Tyrkiet

Støtteforeningen, HDP’s Venner, med støtte fra en række danske organisationer, indkalder til støttedemonstration for HDP og de demokratiske kræfter i Tyrkiet. LØRDAG den 24. april 2021, Kl. 13:00-15:00.
Demonstrationen går fra Nørreport Station via Gothersgade 115 til Kultorvet hvor der er taler og musik.

Oppositionspartiet, HDP (Peoples’ Democratic Party), er under angreb fra regimet i Tyrkiet. Den tyrkiske forfatningsdomstol har for nyligt indledt en retssag for at få forbudt HDP og for at få over 600 personer frataget retten til at udøve politisk arbejde fremadrettet. Anklagen kom samme dag som Erdogan-styret udelukkede HDP-politikeren Ömer Faruk Gergerlioğlu fra hans plads i parlamentet.

Aktuelt er tusindvis af HDP-medlemmer fængslet, heriblandt byråds medlemmer, borgmestre og bestyrelsesmedlemmer. Partiets parlamentsmedlemmer har reelt ikke ytringsfrihed og parlamentariske immunitet. Blandt de fængslede er partiets tidligere medformand, Selahattin Demirtas, som har stor opbakning og popularitet blandt både kurdiske og tyrkiske vælgere i Tyrkiet. Selahattin Demirtas’ næste retsmøde er berammet til den 26. april 2021 i Ankara.

Inden retsmødet, den 26. april, ønsker vi i HDP’s Venner Danmark at udtrykke vores opbakning til de demokratiske kræfter i Tyrkiet. De demokratiske kræfter i Tyrkiet befinder sig under massivt pres og i et jerngreb under Erdogans autoritære regime, hvor enhver kritisk stemme bliver elimineret.

Derfor opfordrer vi samtlige demokratiske kræfter til at bakke op om vores demonstration, hvor vi ønsker at udsende følgende budskab:

* Ja til frie valg – stop lukningen af HDP
* Ja til ytringsfrihed – stop overgreb på journalister
* Ja til fri forskning – forsvar Bosporus-universitetet
* Ja til Istanbulkonventionen – nej til vold mod kvinder
* Ja til frihed – løslad de politiske fanger

Vel mødt!

Støtteforeningen HDP´s Venner, samt følgende organisationer, der anbefaler demonstrationen

Anbefalere: (Listen opdateres løbende):
-3F København
– Enhedslisten
– 3F BJMF
– Kurdisk Forum- et tværpolitisk solidaritetsinitiativ
– Randers Alevi Kultur Center
-Enhedslisten Kurdistan Solidaritetsgruppe
– Dansk Kurdisk Kvindeforening
– Horserød-Stutthof foreningen
– Feykurd- Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark
– Antifascistisk Forum
– Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne