Hjælp børnene i Syrien


Læserindlæg af Frank Johannesen

I forlængelse af Ekstrabladets afsløringer om fangelejrene al-Hol og al-Roj i det nordøstlige Syrien, er regeringens støttepartier Radikale Venstre, SF og Enhedslisten faret i flint. De presser statsminister Mette Frederiksen (S) for at få hjemtaget de danske børn og deres mødre fra fangelejrene. De er illegalt rejst til Syrien for at forenes med deres mænd, der er tilknyttet terrorgruppen IS.
Men regeringen og hele Folketinget vender det blinde øje til, at Danmark er medansvarlig for, at disse lejre er oprettet, og for at millioner af børn i Syrien lider umenneskeligt.

For en amerikansk ledet koalition med Danmark som aktiv deltager har igennem ti år ført en ulovlig regimeskifte-krig mod landets FN-anerkendte Assad-styre ved hjælp af terrorgrupper, blandt andet al-Qaeda og IS. Assad-styret har generobret det meste af landet med hjælp fra Rusland og Iran, men Biden-administrationen fortsætter, med støtte fra den kurdiske SDF-milits, besættelsen og udplyndringen af det nordøstlige Syrien med dets rige oliekilder og frugtbare landbrugsjord.

Samtidig har koalitionen indført drakoniske sanktioner og en handelsembargo, der vanskeliggør opbygningen af det krigshærgede land. Herved straffes millioner af uskyldige syrere, fordi de er frataget mad, medicin, vand og energi.

Af hensyn til de danske børns tarv bør Danmark hjælpe, men i respekt for Syriens suverænitet, bør hjemtagelsen af børnene og deres mødre ske i samarbejde med Assad-styret. Men hjælp også de syriske børn og ophæv sanktionerne omgående.

Frank Johannesen


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater