Vacciner skal ikke være et sikkerhedspolitisk spørgsmål og støtte til Israel

Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Mette Frederiksen ved et tidligere besøg i det zionistiske apartheidland Israel. Foto: Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen vil med sin rejse til Israel indlede et strategisk vaccineprogram med det zionistiske Israel. Hun lægger ikke skjul på, at vacciner midt i den verdensomspændende sundhedskrise er blevet et sikkerhedspolitisk redskab, som imperialistmagterne skal benytte sig af.

Vacciner til befolkningen i Danmark skal nu kædes sammen med fælles dansk- israelsk vaccineproduktion i Israel. At produktionen ligger udenfor selvstændig dansk kontrol, viser at det ikke er selvforsyning og folkesundhed, drejer sig om. Hvilket heller ikke var tilfældet, dengang da statsministeren som en del af den forrige socialdemokratiske regering solgte Statens Serum instituts produktion af vacciner til Saudi-Arabien.

Behovet for Covid-19 vacciner udnyttes til at styrke det økonomiske, politiske og militære samarbejde med den zionistiske stat Israel. Et stærkt Israel spiller en afgørende rolle i USA’s politik og krige for kontrollen over Mellemøsten og dens olie. USA og Israel udgør en alvorlig trussel i hele Mellemøsten som aggressor og besættelsesmagt og for folkene i regionen. Som USA’s og NATO’s nære allierede og villige stik-i-rend dreng bruger den danske regering besøget til at styrke Israels position.

Israel bruger, ligesom EU, Kina og Rusland, aktivt Covid-19 vacciner til at belønne andre lande for deres støtte til staten Israel, som f.eks. at placere deres ambassader i det besatte Jerusalem. Hvilken vennetjeneste den danske statsminister har med ved dette besøg er ikke kommet frem. Men besøget vil styrke den israelske statsleder Netanyahus chancer ved det kommende valg. Netanyahu er ramt af afsløringen af, at han personligt har delt ud af skattebetalte vacciner til vennetjenester i andre lande.

Når Israel er langt fremme med vaccinering af befolkning, skyldes det også, at Israel er en apartheid stat, der ikke regner palæstinenserne med. De behandles som 2. rangs mennesker. De besatte områder på Vestbredden og Gaza har kun fået et symbolsk antal vacciner tildelt.

Statsministerens besøg i Israel sammen med den østrigske kansler må fordømmes på det kraftigste. Det er en del af et imperialistisk magtspil, hvor vacciner både er en milliardforretning og handelsvarer og et sikkerhedspolitisk redskab i kampen om kontrol og magt.

I stedet må vi kræve at regeringen koncentrerer sig om at sikre en offentlig dansk produktion af vacciner, der kan sikre behovet.

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK, 3.3.21

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater