Mette Frederiksens vaccine-alliance med apartheid-Israel må stoppes!

Statsminister Mette Frederiksen har annonceret en rejse til Israel for at tale om mulighederne for at samarbejde om corona-vacciner. Dermed knytter hun Danmark til den aggressive imperialistiske alliance USA-Israel, der bruger pandemien i sin magtpolitik. Vi må helt afvise samarbejdet med apartheid-Israel! Det er krigspolitik Mette Frederiksen har gang i – ikke sundhedspolitik.

Mette Frederiksen bygger alliance med Israels premierminister Benjamin Netanyahu

Som Boykot Israel kampagnen skriver i en udtalelse, er statsministerens samarbejdsplan en skandale. Den er en legitimering af Israels besættelsespolitik og vaccine-apartheid. Den er også en aktiv opbakning om alliancen mellem USA og Israel om at underlægge sig Mellemøsten gennem et stærkt Israel, kombineret med NATO-militær. Også her er Danmark med i forreste linje med tropper i Irak og Afghanistan.

For Israel er besøget et led i en større offensiv, der skal sikre sig licens til at producere vacciner selv, og den danske regering støtter aktivt denne ambition. Israel har købt sig foran i den internationale vaccinekø til egne borgere, og bosættere, mens palæstinensere og de besatte områder er blevet udelukket, og Israel bruger vacciner som magtmiddel overfor fjender og venner.

Danmark, Østrig og Israel har tilsyneladende haft en tæt dialog gennem corona-krisen, det afslørede statsministeren den anden dag. Og det tætte samarbejde cementeres nu med et officielt besøg.

Østrigs dybt reaktionære forbundskansler Sebastian Kurz, har på intet tidspunkt lagt skjul på sin begejstring for Israel og Benjamin Netanyahu, som også har givet sig udtryk i en ny lov der i praksis forbyder kritik af zionismen og boykot af Israel. Dvs en aktiv støtte til den israelske racisme der gør palæstinensere til andenrangsmennesker. Hvornår bliver et sådant forbud mon også en realitet hos os?

Statsministerens pressetjeneste skriver at Mette Frederiksen tager til Israel, bl.a. med det formål at arbejde for større selvforsyning med vacciner. Og forklarer at ”Israel er det land i verden, som er absolut længst fremme i kampen mod COVID-19, når det handler om at udrulle vacciner.”

Hun undlader at fortælle at Israel er langt fremme, ikke fordi de er dygtige, eller selv producerer vacciner, men fordi de købte sig foran alle andre lande. Derfor er det mere rigtigt at sige at Israel er det land i verden, der er absolut længst fremme i at bruge COVID-19, i egne imperialistiske ambitioner. Salgssnak om samarbejde om forskning og udvikling af nye vacciner, handler ikke om sundhed eller verdens bedste, men om imperialistisk storpolitik.

Ligesom statsministerens snak om selvforsyning på ingen måde handler om at sikre alle lande i verden, men alene om Israel, som ser vacciner som et vigtigt våben i handels og – fredsaftaler med regimer i Mellemøsten, Afrika og dominans over verden.

Var der tale om et ønske om reel selvforsyning og selvstændighed for dansk sundhedspolitik havde regeringen (den daværende SR-regering) ikke frasolgt vaccineproduktionen på Statens Serum Institut, og man kunne genopbygge den nu, som en del af det offentlige sundhedsvæsen. Men Mette Frederiksens aktuelle plan er ikke genopbygning af Danmarks selvstændighed på dette punkt, men at gøre sig til spiller i USA-Israels storpolitiske planer.

Denne plan må fordømmes og stoppes!

Læs mere om boykotbevægelsen og se Boykot Israels udtalelse
Mette Frederiksens corona-rejse til Apartheid-Israel er en skandale!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne