Enhed og kamp nr. 1 – 2021 udkommet

Enhed og kamp nr. 1, 2021 udkommer i denne uge, og allerede nu kan abonnenter finde bladet digitalt på hjemmesiden enhedogkamp.dk.

Årets første nummer spænder vidt, fra hvordan pandemier blev bekæmpet under socialismen – til eksempler på hvordan den politiske kunst, som tegneserier og videoer, bliver brugt i kampen for kvinders ret til at bestemme over deres egen krop og mod vold mod kvinder.

Et fælles træk der tages op i flere artikler er, hvordan statsmagten med epidemilove og undtagelsestilstande bliver mere og mere totalitær og under dække af Coronabekæmpelse indskrænker de borgerlige rettigheder mere og mere. Som modsvar til dette bringes et bud på en revolutionær retning fra henholdsvis det danske kommunistiske parti, APK og det franske PCOF.

Betydningen af udviklingen af ”Generation standby” med SMS-job og af kunstig intelligens under kapitalismen tages op og spørgsmål som hvorfor alt arbejde under en krise som nu ikke skaber værdi i kapitalens øjne.

Nummeret kommer rundt i verden og ser på spørgsmål som, hvorfor Biden var krigsforbrydernes præsidentkandidat, hvordan situationen for befolkningerne under Corona og krise er i Rusland og i lande i SydØst Asien og Mellemøsten er. Hvor kampen står i Venezuela. Og hvad Brexit og EU’s supermagtsdrømme betyder.

Og endelig bringes – sidst men bestemt ikke mindst – en gennemgang af de dramatiske konsekvenser den moderne revisionisme har haft for socialismen, klassekampen og kampen for revolutionen tilbage fra 1950erne frem til i dag. En værdifuld, lærerig artikel, der også varmt kan anbefales.

På Enhed og Kamps hjemmeside er artiklerne samlet fra alle de tidligere udgivelser af magasinet fra 2017 og frem til nu.

Send de artikler du synes om til andre, du kender, der kan få glæde af dem og vær med til at flere får kendskab til Enheds og Kamp og hjemmesiden. Økonomisk støtte fra jer læsere, i form af at tegne abonnement, sende støttebeløb o.lign er af stor betydning. Det kan gøres direkte på siden.

På hjemmesiden findes desuden udvalgte numre af og artikler fra CIPOMLs fælles tidsskrift
Unity&Struggle på engelsk. 

Læs Enhed og Kamp her

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater