OK21: Nej til arbejdsgiver- og fagpamper overenskomst!

Var Honninghjerter en hån, er overenskomstforliget en svinestreg mod de mange, der knokler i den offentlige sektor. Hvor billigt til salg tror Regeringen og Pamperne, at de ansatte er? Der skal stemmes NEJ og sættes en NEJ-kampagne i gang. – Også de kommunal og regionalt ansatte må allerede nu protestere mod, at det dette forlig bliver trykket ned over hovedet på dem. Det er nu forliget, der en hån mod de offentlige ansatte, skal slås tilbage.

I weekenden blev der indgået overenskomstforlig på Statens område.

Jonas Ørting formand for Arbejderpartiet Kommunisterne udtaler:

Topforhandlerne var allerede tidligt ude med en totalt forræderisk linje. Hvor de forklarede, at “hvis vi er heldige” kunne der måske blive råd til at sikre reallønnen. Det viser kun alt for klart at Regeringen og Fagforeningsbosserne står skulder ved skulder. Målet er at lukke munden på de ansatte. Og spise folk af med ingenting.

Hvor billigt til salg tror Regeringen og Pamperne, at de ansatte er? Der skal stemmes NEJ og sættes en NEJ-kampagne i gang. – Også de kommunal og regionalt ansatte må allerede nu protestere mod, at dette forlig bliver trykket ned over hovedet på dem. Det er nu forliget, der en hån mod de offentlige ansatte, skal slås tilbage. 

Vi kender direktørernes indstilling: Du skal være fleksibel og stå til rådighed i 24 timer i døgnet. Med skiftende vagter. Og du skal løbe hurtigere og hurtigere, selvom der mangler tid til at kunne udføre jobbet.

Svaret fra fagtoppen er altid, at den kamp må tages ved næste overenskomst, og det bliver bare aldrig til noget. De har sat medlemmer billigt til salg. Skal kravene fra de ansatte rejses og kæmpes igennem, må initiativet komme ude fra gulvet. Topforhandlerne har svigtet totalt og står last og brast med en regering, der fylder os med vrøvl om samfundssind og kriser.

Samfundssind er i praksis intet værd, når kapitalen og deres dagsorden om en ”slank” offentlige sektor stadig styrer politikken. Offentlige arbejdspladser skæres ned, ansatte fyres uden at der fjernes opgaver. Og samtidig med at der skal arbejdes hurtigere, så er lønnen for offentlige ansatte år for år sakket bagud.

Signalet fra statens overenskomstforlig til ansatte i kommuner og regioner er ikke til at tage fejl af: Du er intet værd. Sig fra med det samme! Arbejderklassen og det store flertal må finde sin egen vej. Fej forliget af bordet, protester, aktioner, rejs en stem NEJ kampagne!, slutter Jonas Ørting, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne