Aktiv OK-kamp giver resultater – Offentligt møde online d. 28. januar

Offentligt online-møde torsdag den 28. januar kl. 16.30-18.00 om de offentligt ansattes overenskomstforhandlinger OK21. Hvordan kan vi skabe aktiviteter der løfter kravene om mere i løn og bedre arbejdsvilkår. Alle er velkomne. Tilmeld dig til info@oktobernet.dk eller på facebook

Ved de igangværende OK-forhandlinger vil de offentlige arbejdsgivere gøre alt hvad de kan for at sikre sig en arbejdsstyrke med endnu mere fleksible arbejdstidsregler og de vil forsøge at reducere tillæg og overtidsbetaling mod få kr. ekstra i timelønnen. Forhandlingerne kører i øjeblikket for totalt lukkede døre og stort set ingen faggrupper har været inddraget i at rejse krav fra gulvet.

Vi står i en situation hvor der bliver trukket store veksler på de offentlige ansatte hver eneste dag, i transport, i sundhed og pleje, i rengøring, i pasnings- og undervisnings sektoren. Sagen er, at hele samfundet vil gå i stå hvis de mange hundrede tusinder menneskerne ikke gik på arbejde. Corona situationen har på alle måde vist styrken af de offentligt ansatte i frontlinjen.

Den store styrke der er hænderne der holder hele samfundet i gang, er også den kraft der kan sætte det hele i stå. Det er den selvbevidsthed som skal vokse og samle sig til handling. Hvis OK21 forhandlingerne skal løfte løn og arbejdsforhold.

Hvis denne overenskomst ikke skal blive en lunken minus vedligeholdelse uden et eneste konkret fremskridt for arbejdsforhold og ligeløn, skal kampviljen og vreden fra folk på gulvet organiseres og rejses.

På mødet inviterer vi til at hjælpe hinanden med blandt andet at belyse:

  • Hvordan vi kan være med til at løfte kravene om mere i løn og bedre arbejdsvilkår.
  • Hvordan kan vi være med til at sikre enheden mellem de offentligt ansatte på tværs af brancher? Hvad er den fælles sag?
  • Frontpersonalet roses som helte, men hvad har vi lært af den måde frontmedarbejderne er blevet behandlet under corona situationen.
  • Hvor kan vi samle til kamp mod arbejdsgivers og dele af fagtoppens kriseretorik.
  • Hvordan får vi kommunikeret vores solidaritet med de fyrede og pressede privatansatte samtidig med at vi fastholder vores egne krav?
  • Hvordan får vi knyttet bånd til de privatansatte?

Offentligt møde om OK21
Online

TORSDAG DEN 28. JANUAR 2021 KL. 16.30

Tilmeld dig til info@oktobernet.dk eller på facebook
Alle der tilmelder sig, får tilsendt et link, de skal bruge til at komme ind på mødet. Det er meget simpelt, man klikker på linket lidt før mødet begynder. Skriver sit fornavn i navnefeltet og klikker på deltag.

Læs også
Aktiv OK-kamp giver resultater
KPnet 13. januar 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne