Nationalgarden sat ind og Kongressen evakueret, da Trumps stormtropper blev sat ind

Tilhængere af præsident Donald Trump har stormet den amerikanske Kongres, hvor valgmændene var samlet til officielt at udnævne præsident Joe Biden som USA’s nye præsident, og væbnede sammenstød finder sted uden for Repræsentanternes Hus.

Her til aften dansk tid er Nationalgarden ved at blive sat ind, da kongressens politistyrker har måtte tilkalde hjælp.

Kapitalismen højt besungne parlamentariske demokrati for fuld udblæsning, når det gælder kampen om magten i den imperialistiske stormagts præsidentpaladser. I følge amerikanske medier som CNN, befinder der sig ”ikke identificerede enheder blandt demonstranterne”. De er ved mange andre lejligheder kendt som paramilitære ekstremt reaktionære såkaldte ”Proud Boys”

Kort efter kl. 13.00 brød hundredvis af pro-Trump demonstranter igennem de hegn. der var sat op rundt om Kongressen, hvor de angreb politifolk og skældte dem ud for at være “forrædere” for at gøre deres job. Omkring 90 minutter senere, offentliggjorde politiet at demonstranter kom ind i bygningen gennem alle sikkerhedscheck og at dørene til Huset og Senatet er nu låst. Kort tid efter blev Kongressens deltagere evakueret af politiet.

En væbnet sammenstød fandt sted ved Kongressen hoveddøren fra kl. 15.00, og politibetjente havde deres pistoler trukket.

Washingtons borgmester Muriel Bowser har indført udgangsforbud for hele byen fra kl. 18.00 indtil kl. 6.00 i morgen tidlig.

I mandags kom der en bemærkelsesværdig appel fra alle 10 nulevende ex-forsvarsministre i USA om at undgå en situation hvor der skulle bruges militærmagt i dag for at gennemføre den officielle udnævnelse af Biden.

Så at de højreekstreme kræfter ville angribe selve Kongressen kom altså ikke som en overraskelse for magteliten.

Se billeder

Video: Kamp med politiet udenfor regeringsbygningen

Video: Trumps stormtropper er trængt ind i den amerikanske regeringsbygning

Video fra i går: Trump forudsiger “Der bliver ingen overdragelse af magten”

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater