Krigsindustrien blomstrer i Danmark – Terma henter amerikansk ordre på 3 mia

Danmarks tætte forbindelse til amerikansk imperialisme og de amerikanske krige spytter i kassen hos våbenfabrikanten Terma. Firmaet har netop landet en 3 mia stor ordre på selvbeskyttelsessystem til en række af USA’s krigsfly – F-16’ere, A-10’ere og Hercules-fly.

Tid Til Fred aktionerer ved Industriens Hus

Våbenfabrikanterne er tæt forbundet med staten, ligesom resten af storindustrien. De er pakket ind i hjælpeordninger og eksportfremme. Den helt store af slagsen er medlemskabet af NATO og opbygningen af militær kapacitet hånd i hånd med USA. Det er så også USA der i sidste ende har kommandoen over det danske militær.

Et klart eksempel på begge dele er Danmarks kommende kampfly F35, hvor staten gik ind og medfinansierede forskningen i USA og endte med at bestille netop disse fly, der gav Terma og andre danske våbenfabrikanter fyldte ordrebøger mange år frem. En del af flyene vil befinde sig permanent i USA, de er under NATO’s kommando og styresystemet er helt afhængigt af USA.

Så længe imperialismen består vil krigens købmænd have gode tider. Der er absolut ingen grund til at juble over 100 nye arbejdspladser i Terma. Med den samme støtte som staten giver Terma kunne tusindvis af varme hænder tilføres til vores udsultede offentlige velfærdsområder.

Kilde

Terma har landet en rekordstor kontrakt med USA’s flyvevåben
Finans 5. januar 2021

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne