Strejken er afblæst – men konflikten er ikke slut

De ansatte ved Pågatoget i Skåne vandt i dag en sejr over arbejdsgiveren Arriva. En fyringstrussel mod deres sikkerhedsrepræsentant og tillidsmand blev afværget gennem sammenhold og kampvilje. På facebooksiden Pågatågen gråter slår de fast, at konflikten ikke er slut.

Udtalelse fra Pågatågen gråter

Vores fællessikkerhedsrepræsentant Ola Brunnström var i dag (4/1) indkaldt til møde med vores arbejdsgiver Arriva. Endnu engang takkede Ola NEJ til at blive købt ud af sit job. Arriva trak sin trussel om at afskedige Ola tilbage. I stedet blev der indgået en aftale om, at Ola beholder sit arbejde som lokofører og bliver på posten som fællessikkerhedsrepræsentant og tillidsmand.

På dette grundlag besluttede de ansatte ved Pågatoget at indstille den varslede strejke. Strejkevarslet var uden tvivl en væsentlig årsag til at Arriva droppede deres trussel. En anden vigtig årsag var den massive opinion der har udviklet sig til støtte for vores sag. Vi vil her TAKKE alle I passagerer, alle jer der har engageret jer og alle organisationer som har bakket os op gennem kommentarer på de sociale medier, gennem støtteudtalelser, ved at dele vores indlæg mm.

Desværre – ja rigtig meget desværre så ser konflikterne mellem Arriva og fagforeningen/og os de ansatte på Pågatoget ikke ud til at være ovre. I en udtalelse til Sydsvenskan siger Arrivas kommunikationschef at ”Arriva stræber efter at give sine ansatte et lavere timetal”, dvs at den nedskæring vi fik sat en stopper for i efteråret tydeligvis skal føres videre.

I som har forsøgt at komme til at rejse med vores tog i den seneste måned, og som er blevet ramt af aflyste afgange pga mangel på lokoførere eller toge, hvor der ikke har været nogen togfører at henvende sig til indser sikkert ligeså vel som os, at det der er brug for er en udvidelse af personale og ikke en indskrænkning.

KONFLIKTEN ER VUNDET! KONFLIKTEN FORTSÆTTER!
ENDNU ENGANG TAK FOR EN FANTASTISK STØTTE!

Se facebooksiden Pågatågen gråter

Se også
Arriva i Sverige: Presset til ikke at fyre sikkerhedsrepræsentant
KPnet 4. januar 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne