Strejke på vej i Skåne – hvis Arriva fyrer sikkerhedsrepræsentant

Arriva har forsøgt at købe den fælles sikkerhedsrepræsentant for jernbanearbejderne på Pågatoget, Ola Brunnström ud, og truer ham nu med fyring. Sker dette, går  jernbanearbejderne ud i overenskomststridig strejke fra mandag.

Ola Brunnström har stået i spidsen som forhandler for en kæmpende arbejdergruppe i en situation hvor Arriva har krævet nedgang i timer og i lønnen. For at sætte hårdt ind mod jernbanearbejderne forsøgte Arriva først at købe ham ud med 2 års løn. Hvilket han afviste. Han er nu indkaldt til møde med Arriva mandag, og ender det med en fyring, kommer Pågatoget til at holde stille. En strejkekomité er dannet – jernbanearbejderne er klar, hvis ledelsen fremturer.

Den danske Jernbanearbejdernes Landsklub skriver i en støtteerklæring:

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne