Trods store protester: Århus Byråd sætter 169 ældreboliger til salg

Ældre beboere i 169 lejligheder i Århus går nu en usikker fremtid i møde, hvor de risikerer store huslejestigninger og profitmoderniseringer, når lejlighederne overtages af private investorer. Salget af lejlighederne er besluttet som en del af det seneste budgetforlig, som også Enhedslisten og SF stemte for.

Forslaget om salget blev fremlagt indpakket i en, viste det sig løgnagtig, begrundelse om, at pengene skulle bruges til nye plejehjemspladser. Desuden blev der givet garantier om at man ville kræve at en ny ejer ikke gik ind med huslejestigninger, at de ældre ville være sikret. En garanti som ikke kan gives – den private ejendomsret overtrumfer den slags henstillinger. Hvad juristerne da også har kunnet oplyse om – efter beslutningen.

Her er det også kommet frem, at kun halvdelen af pengene fra salget vil gå til nye plejehjemspladser, den anden halvdel går til at lukke huller i budgettet. Så salget af ældreboligerne er ene og alene en kommunal nedskæring, der rammer ældre i kommunen.

Jette Skive (DF) der er ældrerådmand i Århus kommer med denne meget lidt beroligende trøst til beboerne: Vi skal nok hjælpe jer med at finde et nyt hjem, hvis det bliver umuligt at betale huslejen! Det er åbenbart det helt forventelige resultat af kommunens salg til private, også for byrådet selv.

I deres iver efter at indgå et budgetforlig slugte Enhedslisten profitsalget råt, og lukkede øjnene for sandheden bag alle de pæne forsikringer.

Partiet snor sig nu i den klokkeklare beboerfjendtlige beslutning og skriver:

”Enhedslisten står ved, hvad vi har skrevet under på i budgetforliget 2020, men alt, hvad forvaltningen siden har lagt ovenpå i sagen, kan vi ikke gå med til. Summa summarum for os i sagen er: Stop salget af ældreboligerne på Skovvangsvej til private investorer”.

Men den snak er byrådet selvfølgelig bedøvende ligeglad med. Bordet fanger. Det er hvad der sker når man roder sig ind i at være en ’ansvarlig medspiller’ i et nedskæringsbudget.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne