Hvad skal de arbejdsløse med en milliardgave til eksporterhvervene? Eller et oplevelsesgavekort?

Både regeringen og Enhedslisten hylder idéen om at vi blot skal sikre velsmurte virksomheder og hjul der snurrer – så kommer velfærden på et tidspunkt. Regeringen giver eksporterhvervene en gave på 1,7 milliarder – mens Enhedslisten foreslår et oplevelsesgavekort til ”alle, der tjener op til cirka 32.000 kroner om måneden før skat”. Med Enhedslistens ord, vil det sætte effektivt gang i økonomien. Ingen af dem vil sikre de arbejdsløse en indkomst de kan leve af.

– Hygge krydret med ansvarlig økonomisk politik, der sikrer beskæftigelse og arbejdspladser, er en god cocktail op til julen. Det her er vores bud på, hvordan vi gør det på en måde, der både er godt for ligheden i vores samfund, og hvor vi mest effektivt sætter gang i økonomien, siger Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez til Ritzau.

Men hvem går og sukker efter en weekend på hotel, når en fyring truer med at slå bunden ud af økonomien? Det er et slag i ansigtet på alle dem der må låne for at klare de daglige udgifter og ikke har penge til mad sidst på måneden, et forvrænget forsøg på at stå frem som et parti der stiller sig på befolkningens side.

Oplevelsesgavekort vil gøre lige så lidt for at forbedre virkeligheden for dem på overførselsindkomster som større profitter til landets største virksomheder vil sikre fremtiden for andre end dem selv. Alle snakker om at dagpengene skal sættes op, men ingen politikere gør noget ved det, det bliver ved de tomme ord og skåltaler.

Hvad med at kræve dagpenge man kan leve af? Hvad skal vi med kunstige stimuli? Sæt dagpengene og folkepensionen op til et anstændigt niveau og smid kontanthjælpsloftet væk – så skal I se gang i økonomien!

Det sker ikke – regeringen får lov til at køre sin finanslov igennem – på Enhedslistens stemmer – uden nogen som helst betingelser om forbedringer for det store flertal.

Regeringen får frie tøjler til endnu engang at hæve pensionsalderen og lade de arbejdsløse sejle deres egen sø, når krisen rammer. Snart lander finansloven for 2021 i fryd og gammen blandt Folketingets partier. Igen med milliardtilskud til de største virksomheder. Hjulene skal jo snurre – og ’tryghed’ er noget der skal sikres for eksporterhvervene.

Læs også

Nu må dagpengene op
KPnet 27. november 2020

Så meget har du mistet på 25 år
Fagbladet 3F 3. december 2020


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater