Stop sanktioner og blokade mod Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Udtalelse fra den ordinære årlige generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea
København den 28. november 2020

Sanktioner der rammer civilbefolkningen og børn

Befolkningen i Den Demokratiske Folkerepublik Korea har nu i årevis været ramt af og lidt under meget hårde og altomfattende økonomiske og politiske sanktioner og blokade først og fremmest initieret af USA. Dertil kommer en selviværksat isolation som beskyttelse mod Covid-19 pandemien i hele 2020.

Sanktionerne og blokaderne er iværksat for at tvinge DDF Korea til en ensidig atomafvæbning og i håbet om, at befolkningen får det socialistiske samfundssystem til at bryde sammen. Men mange års erfaringer i Korea har vist, at dette er en total fejlslaget strategi byggende på ønske- og drømmetænkning. En strategi der kun
straffer befolkningen. DDF Koreas regering har som et mål skabelsen af en atomvåbenfri Koreahalvø, men har været tvunget af omstændighederne til at udvikle et tilstrækkeligt afskrækkende våben til at modstå den militære trussel fra USA. USA er til stede på koreansk jord med deres mest avancerede våben og et stort antal soldater.

Årtier har vist, at vejen ud af dette dødvande i Korea ikke sker ved yderligere at stramme sanktioner og straf imod DDF Korea. Tværtimod vil en afskaffelse eller lempelse af sanktionerne fungere som en konstruktiv fremstrakt hånd til genoptagelse af dialogen mellem DDF Korea og USA. En dialog om atomafrustning af hele Koreahalvøen og en fredsaftale og normalisering af relationerne mellem de to lande. Dermed også et stort skridt i retning af afspænding og fred i Korea, der samtidig vil lette vejen for en genåbning af Nord-Syd forsoningen i landet.

Vi opfordrer den danske regering til at tage skridt til at skifte kurs i
Koreapolitikken væk fra sanktioner og blokade og til at tage initiativ til at påvirke både FN, EU og den nye kommende administration i USA til et kursskifte med ophævelse af sanktioner og for genåbning af en fredelig dialog mellem DDF Korea og USA.

STOP DE UMENNESKELIGE SANKTIONER OG BLOKADE IMOD DEN
DEMOKRATISKE FOLKEREPUBLIK KOREA!

STOP DEN FJENDTLIGE POLTIK OVERFOR DDF KOREA!

GENOPTAG DIALOGEN I KOREA!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater