Kæmpe mobilisering i Frankrig: Stop Macrons reaktionære sikkerhedslov!

Over hele landet blev der lørdag demonstreret massivt mod Macrons forslag til ny sikkerhedslov, hvor det bl.a. bliver forbudt at filme politiet. Demonstrationerne rettede sig både mod loven og mod politiets brutalitet, der netop igen er afsløret i en aktuel video, der viser politiet der gennemtæver en mand uden på nogen måde at være truet af ham.

Nej til Macrons sikkerhedslov! Foto: PCOF

Bliver loven gennemført vil det fremover kunne give et års fængsel og en bøde på 45.000 euro (ca 335.000 kroner) at fotografere politifolk – eller blot at dele et billede. Et ren fribillet til politivold. I det aktuelle eksempel, hvor en sort mand blev gennembanket af politiet da han gik udenfor uden mundbind blev den efterfølgende anklage mod offeret, der lød på vold mod politiet kun afværget fordi en video afslørede sagens rette sammenhæng.
Se videoen her

Det franske politi er berygtet for sin voldelige fremfærd, for drab på demonstranter og lemlæstelse. For få uger siden ryddede politiet en flygtningelejr udenfor Paris med stor brutalitet, bank og brug af tåregas.
Se dokumentation her

Mens Macron gennemfører sin nyliberale politik og går i selvsving over retten til at håne muslimer som det højeste udtryk for ytringsfrihed skal vold og hårde domme lukke munden på den franske befolkning.

Svaret kom fra byer over hele Frankrig, hvor titusindvis af mennesker gik på gaden i protest mod politivold og for frihedsrettigheder – et stort NEJ til Macrons politistat.

Se billeder fra demonstrationerne her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater