Dyk ned i Friedrich Engels skatkammer af tekster: Besøg Oktober Bogbutikkerne

Sammen med Karl Marx lagde Engels grundlaget for den videnskabelige socialisme, og det er her i november 200 år siden at Engels blev født. APKs bogbutikker har samlet et udvalg af Engels tekster – tekster der har meget at byde på til forståelsen af den revolutionære kamp i dag.

Engels var f.eks. den første, som slog fast, at arbejderklassen ikke bare var den lidende klasse.

“Den lidende klasse vil hjælpe sig selv, når den indser, at dens eneste redning ligger i socialismen. Arbejderklassens frigørelse må være dens eget værk, lyder et velkendt citat. Men, pointerede Engels, denne kamp vil først blive en kraft, når socialismen bliver det klare mål for arbejderklassens politiske kamp. Kampen for bedre økonomiske kår leder med andre ord ikke til socialisme, medmindre den indeholder et overordnet politisk perspektiv”, skriver norske Revolusjon om Engels betydning.

Det var også Engels, der udforskede det materielle grundlag for kvindeundertrykkelsen og forbandt den med den private ejendomsret. Det kan man læse om i ”Familiens, statens og privatejendommens oprindelse”.

”Engels sætter fingeren lige på den betændte byld: den private ejendomsret. Præcis fra det punkt i historien, da den private ejendomsret opstod, ændrede grundlaget for samfundsudviklingen sig radikalt, og familien, staten og kvindeundertrykkelsen begyndte at udvikle sig frem til det, vi kender i dag.” (Dorte Grenaa i Engels, patriarkatet og reproduktionen.

Engels tekster er ligesom Marx fuldstændig aktuelle og ikke til at komme uden om hvis verden skal ændres grundlæggende – fra kapitalisme til socialisme.

Læs også APKs politiske og teoretiske magasin Enhed og Kamp 4,2020, der netop sætter fokus på Engels betydning. Se hjemmeside

Besøg en af bogbutikkerne:

KØBENHAVN
Vesterfælledvej 1B 1750 Kbh.V Tlf.: 50 55 99 30 Facebook E-mail
Åben tirsdag og torsdag 11-13. Samt onsdag 14-16, torsdag 15.30-17.30, fredag 14-16

ODENSE
Skibhusvej 100 5000 Odense C FacebookE-mail
Åben mandag, onsdag og fredag – 13-17

ÅRHUS
Ny Munkegade 88 kld. 8000 Århus C Tlf.: 51 86 71 97Facebook E-mail
Åben tirsdag kl 15-17 og fredag kl 14-17


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater