Regeringen lader arbejdsgiverne blæse på Corona-smitten i Nordjylland

Regeringen og dens støttepartier på Christiansborg er mest optaget af, om de kan nøjes med at kaste den socialdemokratiske fødevareminister Mogens Jensen for fødderne af blå blok. Og dermed redde deres eget skind. Imens forsætter den virkelige skandale omkring manglende beskyttelse af arbejderne. Trods nedlukning sendes nordjyske bygningsarbejdere rundt i landet.

Regeringen har med aflivningen af minkbesætninger uden lovligt grundlag antastet den hellige private ejendomsret. Og blå blok lugter blod. Men den virkelige skandale ligger i, hvordan regeringen og myndigheder har spillet og forsætter med at spille hasard med arbejdernes helbred. Og lige nu ekstremt kynisk i forhold til situationen og nedlukningen i Nordjylland.

Mens almindelige mennesker ikke dårligt må krydse kommunegrænserne og den kollektive trafik mellem kommunerne er lukket ned, så kræver en række arbejdsgivere, at bygningsarbejdere pendler ud og ind af Nordjylland. Regeringen og sundhedsmyndighederne har nemlig ladet det være op til firmaer og arbejdsgivere, i hvor høj grad de vil følge myndighedernes henstillinger.

»Vi er vidende om, at et firma sendte 40 mand til Storkøbenhavn søndag for at arbejde på igangværende projekter ugen ud. Et andet firma har sendt et hold på ca. 20 mand samme vej. Og mandag mødte vi på Skagen Havn ansatte, der var kørt ind fra det øvrige Jylland, Fyn, Sjælland og Polen for at fortsætte med at arbejde på en igangværende større udvidelse af havnen,« har næstformand i byggegruppen i 3F Palle Bisgaard oplyst.

Regeringens opfordring til at det kun er ansatte i kritiske funktioner, der må pendle ud og ind af kommunerne indeholder nemlig temmelig meget elastik. Hvilket den ikke har oplyst på pressemøder.

Ifølge Dansk Industri må virksomheder, som her i byggebranchen fra gang til gang selv vurdere, hvornår en færdiggørelse af en opgave kan tælle som kritisk. DI efterlader ingen tvivl om at kritisk betyder kritisk for firmaet indtjening og overskud – ikke for samfundet eller arbejdernes helbred og folkesundheden.

Regeringen og myndighederne må stilles til ansvar for, at de har grebet alt for sent ind i forhold til spredningen af den muterede Covid19 smitte fra mink. Og at når de så endelig gør det, overlader arbejdernes og befolkningens helbred til arbejdsgivernes ”gode hjerte og samfundssind” – læs pengepung.

Der mangler vi at høre Enhedslisten stille regeringen til ansvar med fare for at det koster mere en fødevareminister taburet.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne