Et skridt nærmere sandheden: FE’s har system til at samle præcise data om danske borgere

Nye detaljer er sluppet ud omkring FE’s ulovlige dataindsamling. I den rapport som Tilsynet med Efterretningstjenesterne har sendt til regeringen angives det, at NSA’s aflytning af danske borgere ikke blot sker tilfældigt som en del af den store indsamling af udenlandsk data, men at systemet er bygget til målrettet at kunne foretage denne ulovlige indsamling. Info der kan bruges både af den amerikanske og den danske statsmagt.

Aftalen mellem det amerikanske efterretningsvæsen NSA og FE, indgået af Poul Nyrup Rasmussen sidst i 1990’erne og siden bekræftet af alle senere forsvarsministre gav grønt lys for tapning af fiberkabler under Danmark. Og sidenhen er et avanceret system opbygget, der med præcision kan opsnappe ALT og lagre det, så info fra mails og sms’er mellem enkeltpersoner, også danske borgere kan trækkes ud af den store mængde data der ryger gennem fiberkablerne.

Det er afsløret, at spionværktøjet XKeyscore indgår i det danske system. Det amerikanske redskab blev afsløret i 2013 af Edward Snowden, men det har ikke tidligere været offentligt kendt om systemet opererede i Danmark.

Snowden sagde dengang til The Guardian:

“Som jeg sidder her ved mit skrivebord, kan jeg overvåge hvem som helst, lige fra dig til din revisor, en forbundsstatslig dommer, ja, selv præsidenten, hvis bare jeg har den personlige e-mailadresse”.

Information skrev dengang:

”Ifølge en af fremstillingerne skulle programmet omfatte “næsten alt, hvad den typiske bruger foretager sig på internettet”, herunder indholdet af e-mails, historik over besøgte websteder og søgninger samt disses metadata.”

Med systemet kan efterretningsvæsenet sammenkæde en række oplysninger for at finde en person, gennem info som:

“enhver e-mail-adresse, der kan ses i en session efter både brugernavn og domæne”, “ethvert telefonnummer, der registreres i en session (f.eks adressebogsindgange eller signaturblokke)” og brugeraktivitet – “webmail og chataktiviteten, som også omfatter brugernavn, kontaktliste, maskinspecifikke cookies osv.”.

Snowden afslørede, at programmet “søger inden for bundter af e-mails, websider og dokumenter”, herunder i ’til’, ’fra’, ’cc’ og ’bcc’-felterne og ’kontakt os’-feltet på hjemmesider.”

USA er givet fuld indsigt af skiftende danske regeringer fra det tidspunkt, hvor internettet blev en realitet, og den danske statsmagt har med sine aflytningssystemer fuld adgang til masseovervågning. Egne borgere og kontakter borgere imellem ifht politisk aktivitet kan kortlægges. Udover at placere sig internationalt og tjene NATO’s interesser og kampen for dominans i verden økonomisk og militært kan den danske stat overvåge sin befolkning politisk med et system som XKeyscore.

At USA vil ’slå hånden af Danmark’ eller på nogen måde stoppe samarbejdet om aflytning er det rene nonsens. USA og NSA har gennemført aftalen om aflytning i egen interesse. Med Danmarks centrale placering sidder USA f.eks. perfekt placeret til at registrere datatrafikken mellem Rusland og Kina. I spillet om verdensmagt og alliancer mellem de imperialistiske stormagter er den viden guld værd.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne