Sygeplejerske: Forstår godt hvis lærerne har fået nok!

Det er ikke rimeligt, at I lærere fortsat er ufrivillig spydspids for nedbrydningen af arbejdstidsaftaler i de offentlige overenskomster.
Vi er nødt til at stå sammen for at modgå de her forringelser.

Af Jonas Ørting, sygeplejerske
Sakset fra facebookgruppen Bak op om de offentligt ansatte


Ved OK18 blev vi sygeplejersker blandt andet mødt med krav om årsnorm og om ophævelse af krav om varsling ved skemaændringer, aflyst afspadsering og flytning af arbejdssted uden varsel.
For os der har fulgt lærernes situation var det ikke svært at få øje på, at de manglende værnsregler for lærerne var inspiration for arbejdsgiverne ved OK18.
Heldigvis lykkedes det på grund af blandt andet jeres solidaritet med os at få regionerne til at opgive deres krav om forringelser af vores eksisterende vilkår.

Når der er hænder nok, betyder en arbejdstidsaftale måske ikke så meget.
Men når det er svært at få skemaer og ressourcer til at gå op, så går arbejdsgiverne lige til kanten af reglerne – hvis ikke længere.
Nu ser jeg at lærerne igen skal spises af med hensigtserklæringer om samarbejde, uden værn, men når der rent faktisk er brug for en arbejdstidsaftale dur hensigtserklæringer ikke til en skid.
Arbejdstidsaftaler er vores værn mod arbejdsgivernes iver for at lede og fordele arbejdet til deres bedste og efter deres forgodtbefindende.

Med etablering af coronaberedskabet herhjemme har sygeplejersker i hele landet oplevet hvor langt arbejdsgiverne kan og vil gå i forhold til at presse os.
På trods af manglende, mangelfulde og modstridende retningslinjer, på trods af manglende værnemidler, så lykkedes det på rekordfart at omstille sundhedsvæsenet, at opbygge coronaafsnit fra bunden.

Det skete først og fremmest ved, at sundhedspersonalet fra dag til dag måtte omstille sig, blev kastet rundt mellem afdelinger og specialer og fik presset alt den ”fleksibilitet” ind i vagtplanerne som arbejdstidsaftalen kunne holde til – og så en tand mere. Jeg tænker lærere kan nikke genkendende til, at måtte omstille sig fra den ene dag til den anden uden nogen form for kompensation.

Tanken om yderligere forringelser i forhold til værn omkring hvor, hvornår og hvor længe jeg skal arbejde. Hvornår jeg kender mit skema. Hvordan og i hvor god tid jeg bliver varslet om ændringer… den tanke er virkelig hård. For jer er der andre ting som fylder i forhold til at få en god arbejdstidsaftale. Jeg forstår at loft over undervisningstiden og forberedelse er vigtigt for jer.

Det er ikke rimeligt, at I lærere fortsat er ufrivillig spydspids for nedbrydningen af arbejdstidsaftaler i de offentlige overenskomster.
Vi er nødt til at stå sammen for at modgå de her forringelser.
Jeg håber tværtimod at lærerne vil sige nej til denne aftale og i stedet vælge at være spydspids i kampen for bedre værn, for bedre forhold.

Uanset hvordan det går så ses vi igen til OK21!

Følg debatten på Bak op om de offentligt ansatte


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater