Oktober Radio: Forlig om lærertidsaftale – en falliterklæring

Udsendelsen 16. august 2020

I denne uge taler vi bl.a. om at lærerne er ved at være godt og grundigt trætte, efter 2 år med lovede arbejdstidsforhandlinger landende ud i ingenting. I denne uge annoncerede Bondo sit exit som Formand for Danmarks Lærerforening i samme åndedrag som han accepterede loven fra 2012 som ”ny aftale”.

Ordentlig tid til forberedelse, og et passende elevtal, ordentlige lokaleforhold for både børn og ansatte, et sundt, stille og rent miljø. Det er ikke bare krav der skal sikre ordentlige arbejdsforhold for lærere og elever og studerende. Men det er grundlaget for at alle i samfundet kan lære mere end basale læse- og regnefærdigheder.

Som ansat og forældre er man gang på gang blevet slået med forundring og forbløffelse over at disse både nødvendige og fornuftige krav til skolegang og undervisning nægtes opfyldt. Politikerne taler meget om at børnene skal blive bedre og dygtigere, men samtidig forlanger de at offentlige uddannelser skal spare, og der skal indføres mere bureaukrati, og kontrol og digitalisering, der endnu ikke virker i praksis.

Den ”nye” aftale skal til afstemning blandt medlemmerne i de kommende uger, i en kamp mod svig og svigt fra toppen i Danmarks Lærerforening, men også i ´kamp mod svigt fra regering, kommunernes landsforening, og flertallet i Folketinget.
Det er en kamp mod en mur af usaglige og menings statistikker, udarbejdet af private konsulent virksomheder. Forældre og eleverne og lærerne har flere gange afsløret at store dele af hele skolepolitikken det seneste årti, er baseret på fejlbehæftede test systemer, reaktionærere ideologiske forestillinger, og uvidenskabelige konklusioner.

Læs mere om kampen mod forliget her:
Hvorfor arbejdstidsaftalen er en sprængfarlig pakke som vi skal afvise med et NEJ

Vi spiller nummeret Soul Rebel featuring Bunny Wailer og Manu Chao.

Til sidst i udsendelsen taler vi om politiets manglende evner i løsningen af narkotika problemerne i verden. I denne uge kunne man på dr.dk se den svenske dokumentar operation playa fra 2018, om en sag hvor det svenske politi brugte gigantiske ressourcer og ulovlige metoder på at rekrutterer civile agenter til at hjælpe med at fange narkosmuglere. Og hele sagen endte med en frifindelse.

Vi taler om, at hverken politi eller militæret er lykkedes med at fjerne farlige stoffer fra gaden, og det heller ikke lykkedes for de danske soldater i krigen mod Afghanistan at skifte opiums valmue ud med mere fornuftige afgrøder i Helmand provinsen. Der produceres faktisk mere nu, efter snart 19 års krig, end nogensinde før.
Kilde: Opium dyrkning af opiumsvalmuer i Afghanistan nået en rekord på plads

Vi konkluderer at politiet og militæret, og deres hemmelige tjenester er det værst tænkelige middel i indsatsen mod misbrug. De penge skulle i stedet gå til behandling og forebyggelse og sociale programmer.

Du kan finde den svenske dokumentar her: Operation Playa

HØR UDSENDELSEN HER

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater