En sørgelig dag for folkeskolen – STEM NEJ!

Så kom den – den længe ventede arbejdstidsaftale for lærerne efter 7 år med arbejdstiden reguleret ved LOV409. En enstemmig hovedbestyrelse i Danmarks Lærerforening står tilsyneladende bag. Præsentationen af aftalen på folkeskolen.dk har naturligvis affødt en mængde kommentarer – ALLE SOM ÉN – siger: Jeg stemmer NEJ.

Fra OK201

Her følger et udpluk:

  • En sørgelig dag for folkeskolen. Ikke én eneste forbedring af lærernes arbejdsforhold. Ingen sikring af ordentlig forberedelsestid. Ingen sikring af tid til at løse andre opgaver. Ingen sikring af noget som helst. Hvor er forbedringerne i fht. LOV 409? Hvordan i himlens navn har det kunnet tage så lang tid, at blive enige om ingenting?
  • Nej her fra. Vi har ikke brug for flere hensigtserklæringer, hvor svært kan det være Bondo. Vi vil have tid, der skal tal på, ikke tal af!
  • Nej, nej, nej. Værre end mine værste anelser. En “ikke-aftale”. Vi skal samarbejde om, at kommunens ressourcer slår til. Måske værre end lov 409. ??????
  • Nix, STEM NEJ! Tving DLF tilbage til forhandlingerne, og medbring medlemmernes entydige krav: FORBEREDELSESTID. Fås ikke i metervare eller elastikmål – fås kun med en fast forberedelsesfaktor, loft over undervisningstimetallet og fast tid på alle opgaver. FAST, ikke estimeret eller baseret på rimelighed, der ændrer sig som rådighedsbeløbet svinder ind. Prøv noget nyt! Stem NEJ. Prøv ikke at blive kørt over! Det kan ikke blive værre – tilbage i forhandlingsrummet igen med KL og DLF, nu med ny formand (vælg en, der vil en ny vej)!
  • Hvis vi var ludobrikker var vi så slået hjem nu!! Min gamle dansklærer i folkeskolen forsøgte for mange år siden at lære mig at læse mellem linjerne… Det har jeg nu gjort flere forsøg på med den nye aftale, men uanset hvor meget jeg leder med lys og lygte har jeg INTET fundet, som forpligter KL til på nogen måde af forbedre lærernes arbejdstid og dermed arbejdsvilkår og rammer i forhold til i dag. Kan forstå at det er en enig hovedbestyrelse der anbefaler et ja til denne nye aftale, så ser frem til at høre argumenter for hvorfor de synes at denne “ikke” aftale med hensigtserklæringer og dialog orienteret forhandlinger i metermål er med til at forbedre lærernes arbejdsmiljø.
  • Den danske Model er endegyldigt død. Det må være begrundet i, at der ikke er mange lærere tilbage i Den danske Folkeskole, der har været ansat før 2013 og dermed har arbejdet under central, fælles overenskomst, at DLF kan skrive under på sådan noget og tro på, at det bliver accepteret af de menige medlemmer.
  • Varm luft i en tynd kop te. I bemærkningerne til p.7 står at lærer og leder skal drøfte sammenhængen mellem tid og opgaver: “Drøftelsen sker med henblik på at understøtte sammenhæng mellem lærerens arbejdstid og opgaver, samt et rimeligt forhold mellem undervisning og forbe­redelse.” Der er jo ikke nogle tal på! Nej tak, ellers tak.
  • Stem NEJ. En katastrofe for lærerne – al magt til lederne. Stem NEJ Det bliver mange magre år vi går ind til hvis denne ”aftale” bliver stemt hjem. Det er meget længe siden jeg har læst en aftale som er så ensidig som denne. Ledelsen og kommunen får al magt. Det er da et held Anders Bondo allerede har sagt at han går af. Måske der sidder et medlem et sted derude som vil være formand og som ikke er sovset ind i dette makværk. Til dig vil jeg bare sige: stil op!
  • Et nej herfra. En gave til KL. Jeg stemmer NEJ

Læs også:

Lærerne har brug for en landsdækkende overenskomstaftale!

Analyse af aftalens hovedtræk kan læses her

Folkeskolen.dk

Arbejdstidsaftale til lærerne NU! Mer forberedelsestid! Kortere skoledage!
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne, APK 17. juni 2020


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne