Danske Bank har lukket Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea’s bankkonto

Trods fællesudtalelsen i 2018 mellem Den Demokratiske Folkerepublik Korea og USA om fredsaftale og normalisering fortsætter både USA og EU med hårde sanktioner mod landet. Nu har Danske Banks iver efter at følge de politiske vinde ført til et angreb på ytringsfriheden og grundloven – de har indefrosset Venskabsforeningens bankkonto. Det samme har Nordea gjort i Sverige.
OPDATERET 11. AUGUST: Nu er det samme sket i endnu et land: Også DPRK Society i New Zealand har fået lukket deres konto!

Venskabsforeningen Danmark – DDF Korea oplyser, at de danske myndigheder aldrig har kontaktet dem om sagen – og pointerer, at foreningens arbejde er helt igennem lovligt. Men banken har taget skridtet videre og lukket kontoen uden nogen forklaring eller varsel. En beslutning der åbenbart er dikteret fra USA, idet banken har meddelt Venskabsforeningen, at kontoen kun kan genåbnes hos dem med godkendelse fra den amerikanske stat gennem Office of Foreign assets Control – samt med godkendelse fra EU og FN.

Venskabsforeningen Danmark – DDF Korea anker Danske Banks beslutning til Pengeinstitutankenævnet og slår fast, at lukningen af kontoen strider mod den grundlovssikrede foreningsfrihed (paragraf 78, stk 1).

Det er USA og EU’s politik at udsulte DDF Korea på alle felter og straffe landet for ikke at have underlagt sig USA.

Venskabsforeningen DDF Korea skrev i en pressemeddelelse tidligere på året:

– USA har for over 2 år siden i Singapore sammen med DDF Korea underskrevet en fællesudtalelse om fredsaftale og normalisering af forholdet mellem de to lande samt atomafrustning af hele Koreahalvøen. Men før blækket fra underskriften var tør, og sidenhen, har USA fortsat sin imperialistiske politik med krigsøvelser og masseødelæggelsesvåben i Sydkorea, maksimalt pres gennem stadig mere massive og umenneskelige sanktioner mod DDF Korea og dets befolkning og krav om ensidig nordkoreansk atomafrustning med det slet skjulte formål at forårsage sammenbrud og regimeskift i DDF Korea.

Se hjemmeside for
Venskabsforeningen Danmark – Den Demokratiske Folkerepublik Korea

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne