Yankee go home!

Af Arbejderpartiet Kommunisterne 22. juli 2020

Mette Frederiksen er vært for USA’s udenrigsminister Mike Pompeo. Besøget skal bekræfte Danmarks stilling som USA-imperialismens og NATO’s loyale skødehund og aktive krigsdeltager.

Jo mere der tales om at sikre afspænding i Arktisk jo mere opruster dansk og amerikansk imperialisme militært i området. Den danske regering stiller Grønland til rådighed for USA med lufthavne og baser, mens der advarer mod faren fra øst. Stormagtsrivaliseringen om kontrollen over Arktis og Grønland er dødens farlig for folkene i området, der ønsker at leve i fred.

Dansk og amerikansk imperialisme forsvarer egne interesser for strategisk kontrol og for at forvandle naturrigdomme til profit for monopolerne. Når repræsentanter fra Grønland og Færøerne får lov at sidde med ved gæstebordet under den amerikanske udenrigsministers besøg, er det ren symbolpolitik. Det danske koloniherredømme gælder fortsat udenrigs-sikkerhedspolitisk og militært. Det burde høre fortiden til, Grønlands nutid og fremtid må afgøres af den grønlandske befolkning.

Ligesom kravet må være, at Danmark fører en selvstændig politik ude af NATO og EU og ude USA’s imperialismen klør.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater