Oktober Radio: Massebevægelsen i USA kæmper for sociale forandringer

I denne uges podcast fra Oktober Radio taler vi først om hvordan den amerikanske protestbevægelse, mod statsmagtens racistiske overfald på sorte og fattige i USA, har udviklet sine krav i takt med at bevægelsen er vokset i omfang og brede.

Er tiden moden til et socialt oprør i USA? – Før protesterne over mordet på George Floyd, var det ikke at det var til at vide. I første omgang var det ”blot” endnu et mord, endnu et politiovergreb mod det sorte USA, endnu en gigantisk uretfærdighed. Men noget i tiden er forandret, og protesten voksede i styrke, og stilnede ikke af da statsmagten intensiverede sine forsøg på at isolerer demonstranterne med mere politiundertrykkelse.

Bevægelsen har virket befriende. På gaden i folkets favn, her er nye krav stødt til protesten. Her er rum til at få revolutionære ideer, og luft til at folk kan se perspektivet om et samfund hvor alle er lige.

Official Secrets
Til sidst i udsendelsen omtaler vi filmen om Official Secrets, en drama dokumentar der udkom sidste år på Sundance Film Festival.
Filmen er er baseret på historien om den britiske whistleblower Katharine Gun, som lækkede et memo om, at USA ønskede hjælp til at aflytte diplomater fra medlemmer af FNs sikkerhedsråd op til krigen mod Irak i 2003.

Det er en film vi stærkt kan anbefale.

Hør podcast her:


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne