I ly af Corona-krisen: Ny israelsk annektion med amerikansk støtte?

Med Israels nye samlingsregering under ledelse af ultra højrekræfter kan en annektering af Jordandalen være snart forestående.

Med den massive mediedækning af coronapandemien bliver der god plads til, at andre aktører kan handle uden den helt store opmærksomhed. Det gælder bl.a. den amerikanske udenrigsministers besøg i Israel

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pence, er på et en-dagsvisit i Israel. Officielt skal han diskutere corona-krisen, men hvorfor i alverden skulle han dog det. Han skal med garanti tale med den zionistiske regering om Israels yderligere annektering af palæstinensisk land.

Zionisterne vil have ”lebensraum”, og det kan kun ske ved at stjæle endnu mere land fra det palæstinensiske folk. I forvejen har Israel imod alle internationale love og aftaler raget til sig af andres landområder. Den zionistiske stat holder palæstinenserne i Gaza indespærret under en vanvittig militær blokade. Derudover holder man palæstinenserne på Vestbredden i et jerngreb, hvor befolkningen tvinges væk fra egne boliger og land. I selve Israel praktiserer regeringen et apartheidstyre, hvis mage næppe er set siden det racistiske hvide styre i Sydafrika.

Vil Mike Pence sætte sanktioner ind mod Israels undertrykkelse og tyverier? Næppe. Hans arbejdsgiver, Donald Trump, har lovet sine zionistiske og andre religiøst rabiate støtter, at han vil anerkende enhver israelsk annektering af palæstinensisk land. Aktuelt med truslen om annektering af Jordandalen.

Jordandalen, området på Vestbredden på grænsen til Jordan udgør en fjerdedel af den illegalt besatte Vestbred. Området indgik i Netanyahus nylige valgkamp som et hovedspørgsmål, hvor han ‘lovede’ direkte annektering af disse besatte områder straks han blev valgt – og han havde Trumps støtte. Et tilsagn hjulpet på vej af Trumps “århundredets plan” om palæstinensisk underkastelse i en slags mini bantustan som i Sydafrika under apartheid-tiden.

Israel som stat er opstået på baggrund af stormagternes tyveri af palæstinensisk land og er opbygget på terror og undertrykkelse. Fordrivelse af og mord på palæstinensere var recepten for de zionistiske grupper, der lige fra starten ødelagde enhver mulighed for fredelig sameksistens. En fredelig sameksistens, der rent faktisk i vid udstrækning eksisterede før staten Israels oprettelse.

For apartheid Israel er fulde, lige demokratiske rettigheder for alle indbyggere et skrækscenarie. Det står i vejen for deres aktuelle zionistiske udbygning med nye illegale bosættelser og deres racistiske projekt om et Stor-Israel med forrettigheder for jøder og med palæstinensere som fremmedelementer, 2. rangs borgere.

Apartheid og besættelse bliver stadig kraftigere imødegået af den bredt anlagte og palæstinensisk ledte globale BDS bevægelse for Boykot De-investering og Sanktioner af Israel, så længe der er apartheid og besættelse.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne