Der er kø ved håndvasken

Af Karsten Jonassen, APK

Hvem har ansvaret for zig-zag kursen i den danske teststrategi og hvem vil få det pålagt? Hvem tager mon ansvaret for, at Statens Seruminstitut ved de seneste 2 finanslovsvedtagelser har fået afslag på ansøgninger om at få penge til at opbygge et beredskab imod kommende epidemier?

Medierne svømmer over med coronahistorier. På mange måder er det ved at nå kvalmegrænsen, at vi i tide og utide skal se det danske svar på Angela Merkel skiftevis rose og irettesætte os, alt imens hele flokken af politikere og sundhedseksperter andægtigt bøjer hovederne og nikker tavst.
Husk at holde afstand, husk at spritte af, husk at vaske hænder. Især det sidste har de fleste af politikerne ret god erfaring med, eftersom der ganske ofte er kø ved håndvasken, når der skal sættes navne på alle skandalerne i de politiske beslutninger. Så bliver der vasket hænder til den store guldmedalje og aben sendt videre til embedsmændene.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange der er skiftet testningsstrategi under coronaepidemien. Men det er ikke helt få gange. Først skulle vi testes, så skulle vi ikke testes, så skulle smitten opspores og isoleres, så skulle der ikke opspores og isoleres, så skulle der testes igen, men der manglede testkapacitet, så skulle lægerne henvise til testning, men ingen vidste, hvortil de skulle henvise, så blev der slået testtelte op, og der blev testet, eller blev der nu osse det?, nu skal vi testes igen, så bliver tilfældige folk indkaldt til testning via e-boks, så skal der virkelig testes igennem, opspores og isoleres……….. Hvis nogen husker den gamle amerikanske serie ”Skum”, vil man kunne nikke genkendende til udsagnet: ”Er du forvirret, så bare vent til næste afsnit.”

Når coronakrisen er overstået, så bliver der igen kø ved håndvasken. Hvem i alverden har ansvaret for den eminente zig-zag-kurs? Det er der nok ingen der har. Nå jo, måske Kåre Mølbak eller Søren Brostrøm eller en stakkel lidt længere nede i systemet. Hvem tager mon ansvaret for, at Statens Seruminstitut ved de seneste 2 finanslovsvedtagelser har fået afslag på ansøgninger om at få penge til at opbygge et beredskab imod kommende epidemier? Et beredskab, der ville have sikret lægefaglig kapacitet og værnemidler under den nuværende coronaepidemi?


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne