Ophæv begrænsningen af dagpengeperioden!

Arbejdsløshed er et samfundsproblem. Lige nu er hundredtusinder ramt, og om arbejdet kommer igen er helt usikkert. Det økonomiske grundlag under familierne er trukket væk og sikkerhedsnettet er langt fra tilstrækkeligt. Derfor må retten til dagpenge udvides permanent.

Lige nu diskuteres det om den nulstilling af dagpengeperioden der løber frem til 9. juni skal forlænges – og hvor længe.

Dansk Arbejdsgiverforening vil ’gerne kigge på sagen’, men kun for en kort periode.

– Man er nødt til at overveje, hvor lang tid man skal fortsætte med særlige initiativer. Det er jo ikke gratis for staten, udtaler underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik Simonsen. Og fortsætter

– Man må bare konstatere, at den tid, vi er i nu, er for rigtig mange rigtig usikker. Vi kan forsøge at afbøde det, men eliminere kan vi ikke, siger han.

Dvs når det gælder de ansatte. For når det gælder hjælpepakker til arbejdsgiverne er det selvfølgelig en anden sag, her kræver arbejdsgiverne en fortsat sikring til krisen er ovre.

Som arbejdsløs har man brug for sikkerhed. Hvad sker der om 3 måneder – hvad sker der til årsskiftet? Kan de faste udgifter betales, kan man betale de renter og afdrag der er en realitet for mange?

Lappeløsninger kan ikke gøre det. Den enkelte er uden skyld i arbejdsløsheden og løsningen bør være samfundsmæssig. Dagpengene skal ikke som nu være en hurtig glidebane over på kontanthjælp og et liv som gratis arbejdskraft på et eksistensminimum.

Derfor – afskaf den begrænsede periode for retten til dagpenge!
Og sæt ydelsen op til en reel 90 % dækning af lønnen!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne