Det at passe sit arbejde skal ikke kræve heltemod

Af Marie Herget Christensen, Kvinder i kamp
Tale holdt på Digital 1. maj: Fælles kamp mod kapitalen

– Det er tydeligt for alle, at varme hænder er langt vigtigere end jakkesæt. Det er også helt tydeligt at værnemidler er langt vigtigere end rørstrømske takketaler, og mere i løn er langt vigtigere end medaljer og hyldest. Gu skal vi hylde dem der går forrest, men det at passe sit arbejde skal ikke kræve heltemod. Det skal være sikkert at gå på arbejde, der skal være værnemidler til alle sundhedsarbejdere, og de skal være derude hvor der er brug for dem.

Se talen på kpnettv youtube. Se link til hele “Digital 1. maj”, nederst i denne artikel.

– Nedlukningen gjorde jo hver enkelt ansvarlig for at nå alt. I en “almindelig” hverdag med daginstitution og skole er det svært nok at passe både arbejde og børn. Med hjemmepasning og hjemmeskole har det været umuligt. Det har understreget for alle, hvor afgørende det er med kollektive løsninger.

– Der er brug for massive ekstrabevillinger til krisecentrene. De penge Astrid Krag har frigjort, som i øvrigt allerede var afsat til krisecentrene, forslår som en skrædder i helvede. Og vi har brug for at være økonomisk uafhængige. Vi kommer ikke til at kunne slippe ud af volden hvis vi ikke kan klare lejen alene eller hvis vi ikke har råd til mad til vores børn. Økonomisk uafhængighed er en af de vigtigste kvindekampe lige nu.

– De centrale krav lige nu er økonomisk uafhængighed, flere varme hænder og værnemidler til alt personale i sundhedssektoren, på skolerne og i daginstitutionerne.

– Det er krav vi kan kæmpe igennem – men ikke alene. Vi er nødt til som kvinder at gå sammen og kæmpe vores krav igennem i fællesskab. Derfor opfordrer jeg til at gå med i Kvinder i Kamp.

Se hele 1. maj digital: Fælles kamp mod kapitalen her

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater