Se filmen om Congo-Kinshasas hjemløse gademusikanter


Kulturforslag af KE, Kulhuse

Til disse være-hjemmetider vil jeg anbefale en musikdokumentar fra 2010 om det Congolesiske band af hjemløse gademusikanter: Staff Benda Bilili.
Den kan ses som gratis film-streaming hos Filmstriben – Bibliotekernes tilbud til os alle 

Staff Benda Bilili består af en gruppe hjemløse gademusikanter, der trods fattigdom og sygdom mødes for at spille musik. Gruppens leder Ricky har en drøm om at bandet skal blive Congo-Kinshasas bedste band, med deres helt særlige blanding af rumba med elementer af soul, blues og reggae.

Gadedrengen Roger på 12 år har udviklet det helt unikke instrument – en tom dåse med kun èn-streng. En Satonge. Han kommer til optagelsesprøve i bandet, som mødes for at spille og øve sig på græsplænen i byens zoologiske have.

Roger spiller helt fantastisk på sit lille instrument, og bandet optager ham straks som fuldgyldigt medlem – dette bliver starten på en turbulent musikkarriere for bandet, som jo samtidig lever et hårdt gadeliv. De kæmper for at holde sammen og komme fremad – med musikken som drivkraft.

Find filmen her på Filmstriben


Send gerne flere kultur-anbefalinger til KPnet
Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre kultur-anbefalinger her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne