Skrot ghettoloven – og fingrene væk fra lejernes penge!


Læserindlæg af Poul Andersen

Det skorter i øjeblikket ikke på hjælpepakker til erhvervslivet i milliard store beløbs størrelser. Og de færreste er vel i tvivl om at pengene på et tidspunkt skal kradses ind igen. En helt urimelig tanke, er det vel ikke, at det påtænkes at være hos lønarbejderne det skal ske.

Heller ikke at der er fortsatte sociale nedskæringer i vente efter Corona, hvis det står til regeringen og flertallet i Folketinget. For at få gang i hjulene og skaffe arbejdspladser til de mange arbejdsløse efter covid19 og velsagtens for at score billige point, kunne statsminister Mette Frederiksen så i sin 1. Maj tale proklamere, at man vil bruge 30 milliarder på renovering af den almene bolig bebyggelse.

Ingen tvivl om at det er påkrævet mange steder, men hvor kommer pengene fra? Det er så Landsbyggefonden der skal finansiere det- og det er her kæden hopper fuldstændig af!

Pengene i Landsbyggefonden er groft sagt lejernes opsparede penge, der er fremkommet ved, at når optagede realkreditlån er betalt ud, fortsætter boligafdelingen med at indbetale et beløb svarende til afdrag og renter på lånet. Så langt, så godt.

Men det er dog hyklerisk og tyretosset at man samtidig i forvejen bruger andre 12 milliarder kroner af lejernes landsbyggefond kroner på at rive gode almene boliger, ned og sælger andre til privat udlejning for at leve op til kriterierne i ghetto loven. Hermed smider man 11.000 beboere ud af deres lejligheder.

Ghettoloven skal skrottes, som den uhyrlige symbolpolitiske lov den er!

Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne