3F BJMF ungdom: Genrejs arbejdstilsynet nu!

3F BJMF-Ungdom rejser kravet om en genrejsning af Arbejdstilsynet, der gennem årene – som andre offentlige institutioner – er skåret ned til sokkeholderne. Kampen for sikkerhed på arbejdspladserne og kampen mod social dumpning er to sider af samme sag. Ofte har det bl.a. vist sig at byggepladser, der anvender virksomheder uorganiseret og underbetalt arbejdskraft lader hånt om sikkerheden. De nødvendige ressourcer må stilles til rådighed!

Læs 3F BJMF Ungdoms krav her:

Siden 2007 er arbejdstilsynet blevet skåret med 180.000.000 kr.
13 års konstante nedskæringer rammer arbejdstilsynet hårdt og det kan mærkes på vores byggepladser.
Med 42000 ulykker årligt er det at gamble med danske arbejderes liv og helbred.

Vi ved at det stærkeste redskab for at sikre en kontinuerlig indsats på arbejdsmiljøet, er de uanmeldte kontrolbesøg som arbejdstilsynet udfører på byggepladserne. Når der fyres medarbejdere hos AT går det hårdt ud over det opsøgende og præventive arbejde som vi ved spiller en kæmpe rolle kampen for et sundt og værdigt arbejdsliv.

Da Danmark lukkede ned grundet den verdensomspændende corona epidemi blev mange sendt hjem fra deres arbejde. Herunder de ansatte hos arbejdstilsynet. Det betyder at vi har brancher som feks byggeriet, der i praksis fungerer som det vilde vesten uden nogen form kontrol.
Vi har erfaret at prisen for at “holde hjulene igang” er urimelig høj!
Imens vi går på arbejde, som normalt, bliver det betragtet som sundhedsskadeligt for Arbejdstilsynet at besøge de selv samme arbejdspladser, dem som vi går på hver dag.

Det er absurd at vi, som arbejdere skal sætte vores sundhed og helbred på spil uden at vores sikkerhed og arbejdsmiljø håndhæves.
Der har været flere eksempler på byggepladser med stærkt kritisable arbejdsforhold hvor det har været umuligt at få arbejdstilsynets i tale.
Når den indstands der skal håndhæve arbejdsmiljølovgivningen er sat ud af kraft, bliver vores sikkerhed det også. Der åbnes op for, at der kan slækkes på arbejdsmiljøet med vores helbred som indsats.

  • Vi kræver en genrejsning af Arbejdstilsynet.
  • Vi kræver handling fra beskæftigelsesministeren.
  • Vi vil ikke gå på arbejde med liv, ve og vel som indsats.

Se opslaget fra 3F BJMF ungdom her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne