Corona bag efter tanker 4


Læserindlæg af Bent, Odense

De hårdest ramte i denne nedskærings og corona tid, er tankevækkende nok, de samme grupper som gennem årene har været udsat for massive nedskæringer, nemlig børnene i institutioner og skoler, de syge på sygehusene og de ældre.

Nedskæringer der, især for de mest udsatte børn fra fattige familier, har betydet en dårlig start på livet, med efterfølgende massive problemer i samfundslivet, når udfordringerne med uddannelse og arbejdsmuligheder senere i livet skal tackles.

For de syge på sygehusene har årlige nedskæringer betydet senge på gangene og i vaskerum, med dårligere oplevelser og helbredsmuligheder til følge. Samt selvfølgelig umulige og horrible arbejdsforhold for de ansatte.

Samtidig har de løbende nedskæringer betydet at beredskabet til denne pandemi har været utilstrækkelig, hvilket har resulteret i at alle andre sygehus-indsatser nu har været sat på stop. Det betyder, at rigtig mange af de nedslidte fra et hårdt arbejdsliv går rundt med smerter og ikke ved hvornår de kan få hjælp.

Og hvordan undgår vi så fremover, at det altid rammer de underste i samfundspyramiden?

Tja det nemmeste vil være at sige: Afskaf kapitalismen og lad socialismen blomstre. Og det arbejdes der da heldigvis også på her i landet og mange andre steder i verden.

Men her og nu må der kræves en anden prioritering af de ufattelig store rigdomme som flittige og hårdtarbejdende hænder frembringer. En omfordeling fra de styrtende rige til fællesskabet.

Jeg nævner bare lige at virksomheder som Q8, SCANDIC HOTELS og andre overhovedet ikke betaler skat i Danmark!

Et tech firma som APPLE betaler en selskabs skat på 0,005 procent !

Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne