Et skridt fremad på arbejderklassens internationale dag med enhed, kamp og solidaritet!

UDTALELSE CIPOML

Her 1. maj sender den internationale konference CIPOML, som APK er en del af, solidariske hilsner til alle i anledning af Arbejdernes Internationale kampdag.
Udtalelsen sætter Coronakrisen i et globalt perspektiv. Her er valgt en afsnit oversat til dansk for maj-dagens dækning:

Harlems sygeplejersker i aktion for værnemidler

“Intet vil nogensinde blive som det var før” siges det. Men intet ændrer sig af sig selv. Hvis vi ikke griber ind, er det desuden uundgåeligt, at alt bliver værre! Kapitalen og kapitalismen ændrer sig ikke af sig selv. Udnyttelse og undertrykkelse ophører ikke af sig selv. Loven om merværdi, som er grundlaget for vareproduktionen, og loven om profit, som er grundlaget for kapitalismen, er jungle love! I borgerskabets verden har arbejderne kun deres frihed til at arbejde og dø med det ene formål at øge kapitalens rigdomme!

Forudsætningen for at slippe af med monopolernes herredømme. af med de brutale beslutninger den borgerlige stat tvinger ned over os, for at beskytte og sikre udbytningen, og som hviler tungt ned over arbejdere og ansatte; forudsætningen for at slippe af med kapitalismens uretfærdige og negative konsekvenser som arbejdsløshed, at man tvinges til at arbejde mange timer for lav løn, fattigdom og social uretfærdighed; og truslen om pandemier, forudsætningen for at slippe af med al dette er revolution og organisering af arbejderklassen som den herskende klasse.

Vi, dem, der skaber liv med vores arbejde, kan realisere social forandring.

Det kan vi opnå. Pandemien har endnu en gang afsløret, at livet ikke kan fortsætte, hvis arbejderne ikke producerer. Vi har magten i vores hænder og igen bevist dette her under pandemien.”

Udtalelsen I sin helhed på engelsk

Læs også: Vi bekæmper ikke bare en pandemi, vi kæmper for en bedre fremtid

Længe leve 1.maj. Længe leve socialismen

CIPOML, Den Internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer

30. april 2020

CIPOML’s hjemmeside


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne