Velkommen til Gaza

Ligesom resten af verden er Gaza også ramt af Corona. Sarah Algherbawi skriver på The Electronic Intifada, hvordan Corona påvirker livet i et af verdens tættest befolkede områder, hvor sundhedssystemet er blevet undermineret af den mere end 10 år lange israelske blokade

Befolkningen i Gaza er vant til at holde afstand og blive hjemme. Under Israels angreb på Gaza i 2014 blev Sarah hjemme med sine forældre i 51 dage, mens bomber og missiler bragte død og ødelæggelse.

Som Sarah beskriver det, giver Corona restriktioner rundt om i verden et lille glimt glimt af hvordan livet i Gaza er:

Umuligt at rejse til andre lande? Velkommen til Gaza.

Forbud mod at bevæge sig mere end et par kilometer fra hjemmet? Velkommen til Gaza, hvor både israelsk og egyptisk militær brutalt håndhæver grænser med dødelig magt.

Sundhedsvæsenet overvældet? Velkommen til Gaza i 2008-09, 2012, 2014 og i dag.

Bekymret for forsyninger af medicin, drikkevand, mad og elektricitet? Velkommen til Gaza, hvor mere end halvdelen af den nødvendige medicin ikke kan skaffes, hvor vandet ikke kan drikkes, hvor 70% af befolkningen har usikker adgang til fødevarer og hvor elektricitet kommer og går.

Hele verden er ramt af Corona og virus og respekterer ikke landegrænser. Men konsekvenserne af sygdommen bliver voldsomt meget større under en besættelse.

Bryd blokaden af Gaza!

Boykot Israel!

Frit Palæstina!

Læs hele artiklen på The Electronic Intifada (på engelsk)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne