Folket i Venezuela mod kupplaner og invasion

USA har konkrete planer om at invadere Venezuela i form af en militær og politisk støtte til højrefløjen i landet. Der har været store militære bevægelser i retning af Venezuela. Militære kupplaner er afsløret

I Venezuela vender mange folkelige grupper og bevægelser sig aktivt mod disse planer og forbereder sig.

  • I de seneste dage er det kommet frem at en stor mængde våben af høj kaliber er blevet tilbageholdt på colombiansk territorium. Efter få timer blev det opdaget, at disse våben var knyttet til en militær plan, der skulle udføres i Venezuela, ledet af Cliver Alcalá Cordones, en tidligere militær figur, der nu er en aktiv modstander af præsident Nicolás Maduro Moros’ regering
  • Få timer efter så vi, hvordan Cliver Alcalá i et interview i colombianske medier afslørede den militære kupplan, det var hensigten at udføre i Venezuela, og hvor han afslørede detaljer til stor forbløffelse for de colombianske journalister, der interviewede ham

Sådan skriver bevægelsen Gayones om den aktuelle situation og forsætter:

  • Sådan vises det endnu en gang, at imperialisterne ikke har til hensigt at give våbenhvile til folkene, uanset hvor vanskelig konteksten forårsaget af pandemien er. Tværtimod har de demonstreret deres intention om at drage fordel af situationen for at opfylde deres imperialistiske mål og det er for dem uvigtigt at den økonomiske, politiske og sociale situation, som verdens befolkning står overfor i dag, gøres vanskeligere af konsekvenserne ved det kapitalistiske system
  • Derfor opfordrer vi arbejderne, bønderne og andre dele af samfundet til at være årvågne og opmærksomme overfor enhver aktion fra de nationale og internationale højre, voldelige og militære sektorer, der ikke hviler et eneste minut i dets intention om at tvinge dets dødsagenda ned over vores land.

Kort efter at USA havde stemplet Venezuelas og en stor del af hans regering som ”narkoterrorister” og militært optrappet sin tilstedeværelse i området lancerede Trumps Venezuela-rådgiver Elliot Abrams og udenrigsminister Mike Pompeo en ny plan for regimeskifte i Venezuela.

USA kræver, at Maduro og det meste af hans regering skal træde tilbage, at alle aftaler med Cuba og Rusland skal ophæves, og der skal indsættes en ny overgangsregering. Det er et af de krav, som USA stiller for at ophæve nogle af sanktionerne mod Venezuela. Årelange sanktioner der sammen med regeringens egen politik har ført til katastrofale sociale og økonomiske forhold i landet, hvor befolkningen nu også rammes af følgerne af Covid-19 pandemien.

Artikel fra Gayones på spansk: KINYIVI IU YUSH – VAMOS PUEBLO VALIENTE – FREMAD MODIGE FOLK

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater