Ressourcerne mangler – og hvor er akutplanen?


Læserindlæg af Sophie Mogensen

Nu bliver der lukket op for daginstitutionerne igen. Mine første tanker og med det seneste år som talskvinde for HvorErDerEnVoksen i baghovedet er: Der er en kæmpe uvished om retningslinjerne – og ressourcerne mangler.

Der er ingen tvivl om at Minimumsnormeringer er en forudsætning for arbejdsmarkedet. Med det sagt, er jeg ikke for eller imod genåbning, men er bekymret for vilkårene. En akutplan er og har været efterlyst i lang tid, og er nu endnu mere relevant.

Normeringerne i daginstitutionerne før corona var kritisable, og er ikke blevet bedre efter corona, tværtimod… Forældre har set de seneste 3 uger, hvor meget (specielt de små) udvikler sig ved tæt kontakt. Selv under de urimelige vilkår med hjemmearbejde. Hvad er det vi går hen og afleverer til nu?

Derudover ved alle hvor udsatte børn er i daginstitutioner, hvor de er stuvet sammen på få kvm med få voksne. Hvordan skal de hårdt pressede pædagogisk personale kunne lave alle de foranstaltninger der kræves?

Derudover synes jeg det er helt ok at sige, at mange forældre er bange. For hvad betyder det, at vi nu sender vores børn ud i det der er blevet undgået i så lang tid? Den blinde tillid som vi forældre forventes at have bliver endnu engang sat på prøve og udkommet kommer helt an på retningslinjerne.

Udmeldingen i går fra Statsministeren førte både til skepsis og optimisme. Man sætter spørgsmål tegn ved om der bliver afsat ressourcer nok til at passe godt nok på børnene eller til det pædagogiske personale. Det er ikke genåbningen der fører til skepsis, men uvisheden omkring retningslinjerne og den nye hverdag for Danmarks børn.


Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne