Opråb fra Ecuador: Massegrave eller hospitaler

Nyhedsburoet Efe beretter at der i Guayaquil ligger lig i hjemmene, på fortove og gadehjørner. Der er udgangsforbud 15 timer i døgnet, lighuse og kapeller er overfyldte og pårørende beder fortvivlet myndighederne om hjælp.
Nedenstående er baseret på en artikel i En Marcha

Billedet er fra avisen En Marcha, Ecuador fra en demonstration før Covid-19 udbruddet

Billeder fra Ecuadors største by Guayaquil af militærkøretøjer som samler lig op i gaderne i arbejderkvartererne er gået jorden rundt og brændt sig fast på nethinden.

Avisen En Marcha beskriver de umenneskelige forhold som dele af befolkningen udsættes for under den voksende pandemi. For selvom virus er klasseløs, så er forholdene for at leve under den og overleve afhængig af hvilken klasse man tilhører.

Nyhedsburoet Efe beretter at der i Guayaquil ligger lig i hjemmene, på fortove og gadehjørner. Der er udgangsforbud 15 timer i døgnet, lighuse og kapeller er overfyldte og pårørende beder fortvivlet myndighederne om hjælp.

Regeringens politik overfor covid-19 for er “Massegrave frem for hospitaler”, udtaler det ecuadorianske parti PCMLE i sin avis.

En Marcha skriver:

  • Det smertefulde eksempel i Guayaquil har berørt ecuadorianerne dybt. De fattigste patienter er isoleret i karantæne uden medicin, i huse der som regel er overfyldte med mennesker, og hvor der ikke er adgang til offentlige sundhedscentre eller lægehjælp. At skaffe medicin er udenfor rækkevidde. Regeringen tænker ikke på at bygge hospitaler for dem, men på at grave massegrave.
    Løsningerne på denne slags problemer har ikke bare en teknisk side, men også en klassemæssig side. Borgerskabets prioritering – det er blevet påvist endnu en gang – er ikke at sikre folks liv, men at beskytte forøgelsen af privat kapital og fastholde kapitalens overlevelse.

    En Marcha
    skriver, som led i en kritik af regeringens økonomiske prioritering, til sidst i artiklen:
  • De folkelige organisationer og bevægelser som “Unidad Popular”, “Frente Popular”, “FUT” og “Conaie”* har formuleret bæredygtige forslag, så landet straks kan sikre de nødvendige økonomiske ressourcer, der gør det muligt at udstyre sundhedssystemet og tage højde for sundheden og ernæringen for millioner af ecuadorianere, der lever under betingelser som fattigdom og ekstrem fattigdom, og for hvem truslen mod deres liv kommer fra to pandemier: Covid-19 pandemien og kapitalismens pandemi.

*Der er tale om folkelige og faglige organiseringer samt en indiansk bevægelse.

EN Marcha er Det kommunistiske marxistisk-leninistiske parti i Ecuador (PCMLE) avis.

Original artikel på spansk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater