Corona bag efter tanker

Af Bent, Odense

I denne tid, hvor alle på den ene eller anden måde er berørt af den globale virus pandemi og snart også af den økonomiske nedsmeltning, dukker der naturligvis mange tanker og overvejelser op.

Først og fremmest det nære: Jobbet, vil der fremover være arbejde og uddannelse til en selv og ens nærmeste?

Vil vi blive syge og hvor mange af ens nære vil blive ramt.

Og på det lidt længere perspektiv: Er dette bare en af de første af mange globale udfordringer menneskeheden står overfor ?

Hvornår bliver det pay back time fra den natur, som er blevet udpint og mishandlet med en grådighed, som ligger almindelige mennesker fjernt ? Et faktum er det i hvert fald, at der hvert år bruges 1,75 gange flere resurcer end jorden kan nå at genskabe.

Det er egentligt overraskende, at denne forholdsvis ufarlige epidemi, med ret få ofre, i hvert fald sammenlignet med de mange hundrede tusind mennesker i den fattige verden, heraf mange børn, der årligt dør af sygdomme som malaria, diarre og andre sygdomme, der kunne udryddes med et snuptag, blev udslagsgivende for hele verdensøkonomien.

Det viser da en udueligt og vakkelvorn konstruktion, som ikke dur!

Det rejser det helt oplagte spørgsmål: Skal vi virkelig køre videre med det system, det kapitalistiske, der helt tydeligt har udspillet sin rolle, og som blot fortsætter med at ødelægge både natur og mennesker overalt på jorden ? Et kynisk system, der favoriserer de stinkende rige på bekostning af det store flertal.

Svaret er: Nej !

Derfor: Begynd at diskuter hvilken verden I ønsker jer. Og så: Sæt i gang! Det haster!

Bent, Odense


Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne