I solidaritet med Venezuela!

USA’s præsident Trump truer Venezuela med militær intervention under påskud af narkobekæmpelse. Det venezuelanske folk har behov for international solidaritet!

“Trump udviser brutal arrogance, der er karakteristisk for den amerikanske imperialistiske magt. Flankeret af repræsentanter for landets militære og politiske ledelse har han fremsat kriminelle trusler og beskyldninger mod Venezuela, dets folk og Maduros regering, herunder truslen – igen gentaget – om en militær intervention i det sydamerikanske land.

Han har udstedt ordre til, at magtfulde krigsskibe skal bevæge sig gennem Caribien. Det er et nyt arrogant skridt, der bringer freden og sikkerheden i regionen og det latinamerikanske kontinent i fare.

Uden at bruge nogen juridiske beviser eller argumenter, har Trump stemplet det venezuelanske regime som en “narkoregering” og har opfordret til dens omstyrtelse. Sådan som Trump har gjort utallige gange og gennem umoralske og beskidte manøvrer, der opfordrer til “aftaler” med den borgerlige og reaktionære opposition, placere sig som verdens ‘øverste dommer’ på internationalt plan.

Donald Trump og det imperialistiske regime, han står i spidsen for, har ikke fået legitimitet fra nogen, og har heller ikke ret på globalt plan til at lægge deres hænder på et suverænt land som Venezuela. Folkeretten forbyder indblanding i landenes indre anliggender.

Det er arbejderne og befolkningen i Venezuela, der med værdighed og mod, frihed og beslutsomhed må sikre og løse de problemer, de står overfor, uden intervention eller eksterne trusler, for at finde vejen til en bedre fremtid.

Ecuadors marxistiske leninistiske kommunistparti afviser den amerikanske imperialismes arrogante og brutale holdning. Vi fordømmer de aggressive trusler, som Trump har fremsat mod landet og befolkningen i Venezuela, hvor folket også lider under den store Covid-19 pandemi.

Vi marxist-leninister opfordrer til enhed blandt arbejderne og folkene i Latinamerika og verden til at stoppe Trumps frastødende imperialistiske standpunkter, idet vi husker, at et grundlæggende princip om sameksistens mellem nationer er folkenes selvbestemmelse og ikke-indblanding i landenes indre anliggender.

Kun enhed og international solidaritet mellem folkene og den beslutsomme kamp for en bedre fremtid er vejen frem for erobringen af en virkelig fri og suveræn fremtid.

Ecuadors kommunistiske parti marxist-leninister, PCMLE
3. april 2020.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater