Friheden til at synge sine sange – Helin Bölek, forsanger i Grup Yorum er død af sultestrejke

Fra Savage Rose er kommet den sørgelige nyhed at Helin Bölek, forsanger i Grup Yorum er død efter 288 dages sultestrejke.

Annisette skriver for Savage Rose:

Det er med stor sorg at vi har fået meddelelsen om at den Tyrkiske musikgruppe, Grup Yorums forsanger, Helin Bölek, er død kun 28 år gammel efter at have været i sultestrejke i 288 dage. Hun har sammen med Grup Yorum været fængslet flere gange for med sange og musik at gøre opmærksom på Tyrkiets undertrykkelse af det Kurdiske folk og undertrykkelse af kulturel frihed. Helin Bölek eneste krav var: “Friheden til at synge sine sange”.

The Savage Rose, ved Thomas og Annisette, rejste i 80erne til Tyrkiet, hvor de var med til at hjælpe den dengang fængslede Grup Yorum, ud af fængslet.
Grup Yorum blev dengang bl.a. fængslet for at have brugt et kurdisk ord (mor), i en af deres tekster.

Annisette og Thomas deltog efterfølgende i flere demonstrationer hvor de sammen med Grup Yorum spillede for kulturel frihed og mod undertrykkelse.
De indspillede sammen med Grup Yorum ved denne lejlighed sangen “Stien i Bjerget”, en Kurdisk frihedssang, som de oversatte til dansk.
Grup Yorum har i årene siden, været fængslet flere gange, for at synge og spille.

Vi sender vores dybeste medfølelse med dette der nu er sket og ønsker at Helin Böleks kamp for frihed vil leve og styrke kampen mod undertrykkelse og for frihed verden over.

The Savage Rose – Annisette
facebook

 

Hør Savage Rose med Grup Yorum – Stien I Bjerget


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne