Stop grotesk Nato-øvelse!

Med den store militærøvelse Defender Europe 20 tilsidesætter Nato alle sundhedsmæssige hensyn. Regeringen må tage ansvar og omgående trække Danmark ud af denne groteske militærøvelse.


Af Frank Johannesen

Forsvarskommandoens pressetjeneste meddelte 9. marts, at to af forsvarets chefer, herunder hærchefen, generalmajor Michael Anker Lollesgaard, er sendt i hjemmekarantæne som følge af risikoen for covid-19.

Det skyldes, at de 6. marts deltog i et Nato-møde i USA’s europæiske militærhovedkvarter i Wiesbaden i Tyskland, sammen med hærchefer fra en lang række andre NATO-lande, blandt andet den italienske hærchef, der efterfølgende er testet positiv for covid-19.

Forsvarskommandoens meddelelse bringes via Ritzau i flere store danske medier, der holdt mødets indhold skjult for befolkningen. Men det rådede netavisen OLFI bod på den 10. marts.

Der var nemlig tale om et planlægningsmøde i forbindelse med den storstilede Nato-militærøvelse Defender-Europe 20 med 37.000 soldater, heraf 20.000 fra USA og 230 fra Danmark og er den største Nato-øvelse i Europa i 25 år. Mens coronasmitten raser ned gennem Europa, sad hærcheferne og drøftede, hvordan man skulle forholde sig.

Militærøvelsen var planlagt til at finde sted fra februar til juli blandt andet i Tyskland, Polen og de baltiske lande, provokerende tæt på Ruslands grænse. Øvelsen er som følge af corona-krisen blevet begrænset, men ikke aflyst.

For at bremse coronasmitten har regeringen indført en række indgribende foranstaltninger. Statsminister Mette Frederiksen betoner, at Europa nu er hårdt ramt og alle må tage ansvar. Dronningen kalder det tankeløst og hensynsløst, at unge forsamles og holder fester.

Men er det ikke først og fremmest Nato, der er uansvarlig og tilsidesætter alle sundhedsmæssige hensyn i den her krise?

Regeringen må også tage ansvar og omgående trække Danmark ud af denne groteske militærøvelse.

Frank Johannesen, Valby

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater