Nej til krisefuldmagtsloven – slå ring om demokratiet!

Af Dagbjørn Skipnes
Talsperson for Kommunistisk Plattform marxist-leninistene (Kpml), Norge

Der er intet behov for krisefuldmagtsloven i bekæmpelsen af coronavirus, loven udspringer af regeringens ønske om at styrke sin egen magt og kaste regningen over på arbejderne

Regeringen Solbjerg ønsker vide magtbeføjelser i kampen mod coronavirus, og den vil have det i ekspresfart. Måske for at aflede opmærksomheden fra egen hjælpeløshed og mangel på indsats mod smitten overfor hjemvendte skiturister fra Østrig og Italien.

Resultatet bliver, at gældende love kan sættes ud af kraft og det borgerlige demokrati afskaffes i en periode, i værste fald på ubestemt tid.

KPml mener ikke der er begrundelse for at sætte Stortinget til side og mener, i lighed med en række jurister, at dette er galskab.

Selv ikke i 1940 bad regeringen om så omfattende beføjelser. Viruset må bekæmpes med hjemmel i smitteværnloven. Den og anden lovgivning giver regeringen tilstrækkeligt med beføjelser som det er.

Der er intet behov for krisefuldmagtsloven i bekæmpelse af coronavirus, loven udspringer af regeringens ønske om at styrke sin egen magt og kaste regningen over på befolkningen, og åbner for magtmisbrug og undertrykkelse i en helt anden skala end vi er vant til. Historien lærer os, at i sådanne krisetider bliver panik i befolkningen udnyttet til at indføre love og forskrifter som ikke forsvinder igen, når de først er indført

Lovforslaget må lægges dødt!

Oversat fra Revolusjon


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne