USA forsøg på monopol over tysk Corona vaccine forskning!


Af Arbeit Zukunft (Tyskland) 15. marts 2020

Umiddelbar ekspropriation af lægemiddelfirmaet Curevac!

Forbundregeringen må umiddelbart nedlægge forbud mod salget til USA!

Lægemiddelfirmaet Tübingen Curevac arbejder sammen med det statsejede Paul-Ehrlich-Institut for at fremstille vacciner og biomedicinske lægemidler. De har tilsyneladende i øjeblikket succes med at udvikle en vaccine mod Covid-19 virussen (corona). Dette har vakt stor begærlighed hos USA- imperialismens ledere. Forbundsregeringen må umiddelbart nedlægge forbud mod salget til USA!


Officielt afvises dette salg nu, offentliggørelsen af denne skandale har formentlig gjort sin virkning – men kravet lyder stadig: Ekspropier CureVac!

Ifølge medierapporter (fra Südwestrundfunk SWR og Welt am Sonntag) forsøger den amerikanske præsident Donald Trump at lokke forskerne fra lægemiddelfirmaet CureVac over til USA gennem en klækkelig betaling, eller at sikre sig den kommende vaccine udelukkende til USA.

Den amerikanske præsident Trump tilbyder Tübingen-virksomheden et stort beløb for at kunne sikre sig deres arbejde eksklusivt til USA, rapporterede Welt am Sonntag. Trump gør alt for at få en vaccine til USA. ”Men netop kun for USA”, indrømmer den føderale regering, som allerede er dybt involveret, ifølge avisen, og de har ifølge SWR længe forhandlet med CureVac (søndag d. 15. marts 2020).

”Forbundsregeringen er meget interesseret i, at der også udvikles vacciner og aktive stoffer mod den nye corona-virus i Tyskland og Europa”, bekræftede en talsmand for Sundhedsministeriet, hr. Spahn (CDU) til Welt am Sonntag. ”I denne forbindelse er regeringen i intensiv kommunikation med firmaet Curevac”.

Tyskland forsøger at holde på firmaet med økonomiske tilbud, beretter bladet videre, med henvisning til regeringskredse.

CureVac var oprindeligt bemærkelsesværdigt tavse, ud fra klart illegitime grunde.

Vi kræver gennemsigtighed med fuld offentliggørelse af hele processen!

Om eftermiddagen d. 15. marts 2020 hævdede Curevac, at oplysningerne var urigtige.

Deutschlandsfunk (DLF) rapporterede imidlertid, at forbundsregeringen bekræftede forløbet. Virksomheden prøver tilsyneladende at snige sig ud af offentlighedens søgelys.

En skandale er under udvikling

Forbundsregeringen har pligt til straks at forbyde handel ud fra de nævnte grunde, i stedet for at købslå med et privat firma som CureVac, mens Trump blander sig med millionkontrakter (DLF taler om milliarder!!!)

Og de har muligheden for at gøre det. I henhold til § 4 i lov om udenrigshandel (AWG) kan Forbundsregeringen gøre dette

gennem lovlige transaktioner og handlinger eller pålæg om at handle for at

§ 1: garantere Forbundsrepublikken Tysklands væsentlige sikkerhedsinteresser …,

§ 15: at modvirke en trussel mod tilvejebringelsen af væsentlige indenlandske behov eller dele af indenlandske behov og derved beskytte menneskers sundhed og menneskeliv i overensstemmelse med artikel 36 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.

Der foreligger ingen tvivl om begge disse forudsætninger!

Hvis der udvikles en vaccine med føderal deltagelse, skal den tjene til at beskytte menneskers sundhed og liv.

I § 4 AWG (3) hedder det også:

Som en begrænsning i henhold til stk. 1 og 2 gælder godkendelse eller forbud.

Regeringen kan altså forbyde det.

Derudover er det statsejede Paul Ehrlich Institute for Vaccines and Biomedical Medicines involveret i vaccineudviklingen i CureVac.

Dette betyder, at CureVac ikke bør have ret til at sælge resultaterne af deres arbejde, der er finansieret af det arbejdende folk!

Vi kræver et øjeblikkeligt forbud mod denne handel gennem forbundsregeringen

Vi kræver også, at ekspropriationen af Curevac igangsættes, da virksomheden åbenlyst kommer under artikel 14 i grundloven, hvorefter ekspropriationer kan ske “til sikring af fællesskabets interesser”.

Udviklingen af en vaccine mod Covid 19 tjener naturligvis almenvellet!
Derfor ekspropriation af Curevac!

At sælge virksomheden, medarbejderne og forskningsresultaterne til USA (eller endda tiil Trump) for enorme summer, “og eksklusivt for USA” (i følge forbundsregeringens indrømmelse) ville være en forbrydelse mod fællesskabets interesse.

Det demonstrerer i dramatisk grad systemets menneskefjendtlige karakter, når konkurrence og profit er vigtigere end menneskeliv i en sådan situation.

Oversat fra Arbeit Zukunft


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne