OK 2020 status fra 3F Aalborg: Tættere på konflikt end i mange år

Fra 3f i Aalborg lyder det i en aktuel status: Mange store industriafdelinger siger nej til det indgåede industriforlig, og flere kommer løbende til. Det samme gælder for transports fællesoverenskomst, på bus og langtur. Flere af de nævnte er stemt hjem med mindst muligt margen, og er derfor meget usikre forlig hvor nej-siden vurderes klart størst nu. Så alt i alt har vi vel ikke været tættere på en konflikt i mange år.

OK status 3f Aalborg: Det ser efterhånden ganske vanskeligt ud for dette års overenskomster. Så sent som i går brød forhandlingerne sammen på bud-overenskomsten, det samme skete på vikar-overenskomsten og på turistchaufførernes overenskomst – alle under Transportgruppen.

Det betyder, at de ligesom byggeoverenskomsten, hotel- og restauration og kantineoverenskomsten samt vaskerierne nu er overgået til Forligsinstitutionen sammen med flere andre områder.

Mange store Industriafdelinger siger nej til det indgåede industriforlig, og flere kommer løbende til. Det samme gælder for transports fællesoverenskomst, på bus og langtur.
Flere af de nævnte er stemt hjem med mindst muligt margen, og er derfor meget usikre forlig hvor nej-siden vurderes klart størst nu.

Så alt i alt har vi vel ikke været tættere på en konflikt i mange år.

Vi ser også større forbund som eks. Elforbundet blive undsagt af deres egen ungdom. Samtidig har Blik og Rør indgået et forlig, som flere i deres egen hovedbestyrelse stemte imod. Malerforbundet, som står solidarisk med bla. vores byggegruppe har også overgivet deres forhandlinger til forligsen.

På både anlægsgartnere og mejerier venter flere af de større afdelinger på hvordan det ender på bla. Byggeriet inden de melder ud, og det samme er i øvrigt gældende her i Aalborg.

Det handler nemlig om solidaritet nu, og det er fantastisk at se, hvordan flere og flere står sammen og lever op til det slogan som flere har brugt (Sammen om OK2020)
Men alt i alt må vi konstatere at det ser meget svært ud på mange af de store områder, og stemningen spreder sig time for time, så arbejdsgiverne må til lommerne hvis de ikke vil sende Danmark ud i konflikt. For det er arbejdsgiverne og ingen andre der har muligheden for løsningen af problemet, og især hos Dansk Byggeri.

Vi sender dog forsat kæmpe opbakning, og et stort optimistisk skulderklap til alle vores dygtige forhandlere. Vi tror forsat på vores yderst rimelige krav kommer igennem!

Følg 3f Aalborg på facebook her

Læs også
OK20: Stem Nej-bevægelsen bygger sig op
KPnet 10. marts 2020

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater