Vi flytter ikke! Vores hjem er ikke til salg!

Kampvilje, trods og vedholdenhed kom klart til udtryk på lørdagens demonstration i Mjølnerparken. Her rungede kampråbene mellem murene, hvor ejendomsselskabet BOVITA har annonceret at ville sælge 2 almene boligblokke til en investor sidst på måneden. Salg og nedrivninger skal forhindres og stoppes. Det kræver aktioner, aktiviteter og modstand over hele landet. Vi flytter ikke!

Af Poul Andersen

Vores hjem er ikke til salg! Mjølnerparken er ikke til salg! Det var nogle af kampråbene der taktfast blev råbt af de flere hundrede deltagere. Taler efter taler fordømte den diskriminerende og racistiske ghettolov der gør at de nuværende beboere står til at blive smidt ud af halvdelen af bebyggelsen, når de 260 boliger skal opkøbes af en privat investor. Og at det ikke kun er Mjølnerparken det drejer sig om, kom klart til udtryk da kampråbene indrog andre almene boligområder der har fået prædikatet “hård ghetto. ”Gjellerup er ikke til salg! Vollsmose er ikke til salg! Tingbjerg er ikke til salg! Ringparken er ikke til salg! Nøjsomhed er ikke til salg!

Talerne på demoen var:

Muhammad Aslam, beboerformand i Mjølnerparken

Linda Villadsen fra Næsthjælperne (Lindas tale starter ca. 1 min. inde i indslaget)

Agnete Schwartz, beboer i seniorbofælleskabet

Claus Juul, juridisk konsulent for Amnesty

Ibrahim fra Volsmose

Per Aabel tidligere slumstormer og boligaktivist

Alle talerne fordømte på glimrende vis og fra hver deres vinkel, den urimelige og stigmatiserende ghetto lov.

Til musik af Michael fra seniorfællesskabet dannede de deltagende en lang menneske kæde i gårdene mellem de 2 salgstruede boligblokke. Med det klare budskab. Vi flytter ikke!

Demonstrationen lover godt for den fremtidige kamp mod ghettoloven og dens konsekvenser med frasalg og nedrivninger af almene boliger og tvangsfordrivelse af beboere. Det skal forhindres og stoppes. Det kræver Aktioner, aktiviteter og modstand fra hele landet. Flot aktion i lørdags. Godt organiseret af “Almen modstand”, Mjølnerparkens beboere og “Boligaktionen”

Video optagelse af talerne kan findes på Facebook siden: “Almen modstand- forsvar beboerdemokratiet”


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne