Høj stemning på Kvinder i Kamps 8. marts i København

Stemningen var høj da Kvinder i Kamp i går fejrede kvindernes internationale kampdag i Christianshavns beboerhus i København. Godt 80 voksne og børn havde fundet vej til kvindeorganisationens årlige 8. marts arrangement, der i år bød på både skarpe talere og en perlerække af musikalske indslag med rap, hornmusik, kvindekor, fællessang og kædedans. 

Kvinder i kamp gav på kampdagen ordet til en række kvinder fra de kæmpende bevægelser. Marie Blønd fra forældrebevægelsen Hvor er der en voksen talte om kampen for minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Kravet er blevet rejst af forældrebevægelsen, der gennem et år har presset politikerne med massive protester for at få flere voksne til vores børn. Marie slog fast, at selvom der nu er ved at være lydhørhed på Christiansborg, er kampen ikke slut endnu, fordi der stadig kun er tale om politikerløfter og papirnormeringer, ikke reelt flere voksne ude i de enkelte børnehaver.

Ulla Curdt, som er aktivist i Næstehjælperne holdt en tale om de reformramtes kamp og slog fast hvorfor kampen mod den gensidige forsørgerpligt stadig er central. Hvis man er gift og på pension eller førtidspension, bliver ens indtægt frarøvet en hvis ens partner tjener penge. Det rammer især kvinder og det betyder reelt at kvinder ikke er økonomisk uafhængige.

Ditte Danielsen er aktiv i beboerbevægelsen aktiv modstand. Hun holdt en tale om kampen mod ghettopakken og kampen for at mennesker blandt andet i Tingbjerg ikke bliver smidt ud af deres hjem.

Talerrækken blev afsluttet af Marie fra Kvinder i kamp som opfordrede alle kvinder til at gå med i Kvinder i kamp og til at kæmpe for ligeløn, økonomisk uafhængighed og kvindefrigørelse.

Line Kattepine, som er aktiv i Tid til Fred – Aktiv mod krig rappede mod krigen og fortalte om hvorfor antikrigskampen også er en kvindesag. I det hele taget var musikken en central del af arrangementet. Foruden Line spillede det legendariske orkester Røde Horn og Søsterkoret, som er et kvindekor med rødder på Christiania, løftede salen med sange som La Lega og Sangen om merværdi. Og traditionen tro sang og spillede Lizette Lassen og Esben Just for til fællessang og kædedans.

Se tale af Marie Herget hos Kvinder i Kamp. Artiklen opdateres med flere talere og optræden.


Der var også masser af plads til hygge og snak de voksne imellem imens de mange dansede eller hyggede sig i børnehjørnet med leg og perleplader.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater